The Grand Budapest Hotel – film met maaltijd

The Grand Budapest Hotel – film met maaltijd


Evenementgegevens


30 Maart 2016 – Film: The Grand Budapest Hotel

Geregisseerd door Wes Anderson
met Ralph Fiennes, Tony Revolori en Saoirse Ronan

‘The Grand Budapest Hotel’ vertelt het verhaal van een legendarische hotelmanager (Ralph Fiennes) van een beroemd Europees hotel. Tussen de oorlogen in raakt hij bevriend met een jonge medewerker (Tony Revolori) die een vertrouweling van hem wordt. Het verhaal draait om de diefstal van een onbetaalbaar schilderij uit de Renaissance, de strijd om een enorm familiefortuin en de omwentelingen die Europa transformeren in de eerste helft van de 20e eeuw.

Voorprogramma: Live muziek!

Met een heerlijke Hongaarse maaltijd van RoosMarijn.

Reserveren film en maaltijd verplicht: reserveren@podiumvreewijk.nl

Aanvang 18.30 uur.
Zaal open vanaf 18.00 u.
Prijs €12,50

Alleen film: € 5,-  Zaal open vanaf 19.15u. Aanvang film om 19.30 u, ook dit reserveren.


The Grand Budapest Hotel

koppenAndersons eigenzinnige stijl is meestal het eerste dat opvalt, zo ook hier. The Grand Budapest Hotel is gefilmd in strakke en kleurrijke kaders (ditmaal grotendeels in de klassieke 4:3-ratio), met houdingen van acteurs die op de millimeter zijn geregisseerd en decors die er regelmatig ook gewoon uitzien als decors. Het is een opzettelijk knullige, oubollig ogende stijl, die de ruimte biedt voor speelse en cartooneske situaties. Gortdroge humor levert dat op. Waar Anderson dat in zijn vorige films voornamelijk uit dialogen haalde, doet hij dat nu meer met visuele grappen. Zijn gevoel voor detail leent zich daar uitstekend voor.

Het maakt van The Grand Budapest Hotel in de eerste plaats een heerlijke komedie, vol met maffe personages en kluchtige taferelen. Maar je doet de film tekort door alleen daar naar te kijken. Zoals gezegd zijn Andersons films meer dan alleen een reeks grappen in een aanstekelijk vervreemdende stijl. Zo was The Fantastic Mr. Fox naast een ouderwetse stop-motionfilm met poppen, vooral een verwarmend verhaal over trouw zijn aan jezelf en familie. En zijn vorige film Moonrise Kingdom speelde zich dan wel af op een verzonnen eiland; het kloppende hart was een ontroerende en herkenbare kalverliefde. Ook Andersons nieuwste film speelt zich af in een fictief universum, hoewel het land Zubrowka duidelijke Oost-Europese kenmerken heeft.
Bron: www.filmtotaal.nl

Trailer bekijken: https://www.youtube.com/watch?v=1Fg5iWmQjwk

 

Voorprogramma

Live muziek met

MirandaMiranda Rademaker – viool en

Lex Grem – piano


Reserveren film en maaltijd verplicht: reserveren@podiumvreewijk.nl

Aanvang 18.30 uur.
Zaal open vanaf 18.00 u.
Prijs €12,50

Alleen film: € 5,-  Zaal open vanaf 19.15u. Aanvang film om 19.30 u, ook dit reserveren.

Het Witte Paard
Groenezoom 245, Rotterdam, 3075 GD