Rabat, voorprogramma en maaltijd voor € 12,50

Rabat, voorprogramma en maaltijd voor € 12,50


Evenementgegevens


Film: ‘Rabat’, 2011 | Jim Taihuttu, Victor Ponten

rabat1

Een fijne, levensechte film, waarin de vriendschap tussen drie Arabisch-Nederlandse jongens flink op de proef wordt gesteld tijdens een lange autorit door Europa. (bron: devolkskrant)

Voorprogramma: Marokkoproject van Esté beeld | taal

Ferdinand en Sikken en Joyce Turek maakten een wandschildering met de kinderen in een weeshuis in Rabat.

Rabat

Nederlandse roadmovie over Nadir die de oude taxi van zijn vader van Amsterdam naar Rabat (Marokko) moet rijden en gezelschap krijgt van zijn vrienden

Als Nadir van de ene op de andere dag de oude taxi van zijn vader van Amsterdam naar Rabat moet rijden, nodigen zijn twee beste vrienden Abdel en Zakaria zichzelf uit om met hem mee te gaan. De reis voert het drietal door het Europese landschap naar de Marokkaanse hoofdstad. Nieuwe werelden, ontmoetingen onderweg en het geheime reisdoel van Nadir zetten de vriendschap steeds verder onder druk, naarmate ze dichter bij Rabat komen.

De Nederlandse roadmovie is geschreven en geregisseerd door Jim Taihuttu en Victor Ponten, die samen het mediabedrijf Habbekrats leiden. Hoofdrolspeler Nasrdin Dchar, bekend van ‘Tirza’ en de televisieserie ‘Shouf Shouf!’, won met zijn vertolking van Nadir een Gouden Kalf.

 

Het weeshuis in Rabat, een plek om nooit te vergeten…

In juni 2000 werden Ferdinand Sikken en Joyce Turek van Esté Beeld.Taal, gevestigd in Tuindorp Vreewijk, uitgenodigd door een organisatie die de banden tussen Marokko en Nederland versterkt middels culturele projecten, om een wandschildering te maken met de meisjes van een weeshuis in de Medina van  Rabat, de hoofdstad van Marokko.

Marokko-project Esté beeld.taalAls voorprogramma van de film ‘Rabat’ wordt een fotoreportage vertoond, voorzien van commentaar door Joyce en Ferdinand over dit project.

Hoe zag het weeshuis eruit, wie woonden er, hoe werden ze ontvangen en vooral hoe pakten ze het uitvoeren van dit project aan. Het hele proces is vastgelegd op foto’s en het eindresultaat tenslotte ook. U krijgt een kijkje in de manier van werken en leven in het prachtige land Marokko, waarover de hoofdfilm gaat. Een land waar veel mensen eigenlijk heel weinig over weten.

 

Roos-Marijn serveert weer een overheerlijke maaltijd: Marokaanse Mezze = hapjes

Mezze (Grieks: μεζές) is de aanduiding voor kleine gerechtjes uit de mediterrane keuken. Mezze zijn dus ook de specialiteit van RoosMarijn! Tapas maar dan op z’n marokkaans: couscous, salade en kip bijvoorbeeld.

 

Aanvang 18.30 uur. Zaal open vanaf 18.00 u. prijs €12,50

Alleen film: € 5,– Zaal open vanaf 19.15u.

Aanvang film om 19.30 u

 

Het is natuurlijk ook mogelijk om alleen de hoofdfilm te komen kijken. Aanvang: 19:30u Entree: € 5,00 Reservering nodig.