Pranzo di Ferragosto

Pranzo di Ferragosto


Evenementgegevens


Heerlijke Italiaanse film is een hartverwarmende ode aan de ouderdom.

Regie Gianni Di Gregorio. Met Gianni Di Gregorio, Marina Cacciotti, Valeria Di Franciscis. Jaar2008

Luchtige film over veeleisende Italiaanse mama’s op leeftijd en de onfortuinlijke vijftiger Gianni, die de oude dames moet verzorgen tijdens Onze-Lieve-Vrouw-Hemelvaart (ferragosto).

Gianni woont samen met zijn moeder, die weduwe is, in een oud huis in Rome. Hij zit flink klem tussen de veeleisende oude dame en zijn dagelijks werk. Gianni kijkt uit naar de feestdagen en het lange weekeinde dat hem eindelijk wat vrije tijd zal geven. Totdat hij ineens ook de oude moeders van anderen toegeschoven krijgt.

De avond voor de feestdag vraagt de conciërge van het gebouw – zich goed bewust van de ‘gevangenschap’ van Gianni – of hij een paar dagen voor zijn moeder kan zorgen. In ruil zal hij een paar onbetaalde onderhoudsrekeningen kwijtschelden. Wat hij er niet bij vermeldt, is dat zijn moeder vergezeld zal worden door zijn eveneens bejaarde tante. Wanneer Gianni uit bezorgdheid om de gezondheid van een van de oudere dames de dokter laat komen, blijkt ook deze zijn moeder mee te nemen.

Gianni wringt zich in allerlei bochten om het amusante gezelschap van oudere dames van stand tevreden te houden, maar ook voor hem is op een gegeven moment de maat vol.

bron: LantarenVenster


Voorfilm: Las Palmas

Duurt 15 minuten

Hilarische film met baby in de hoofdrol. Veel prijzen gewonnen.
Gemaakt door Johannes Nyholm, Denemarken.

Met maaltijd van Roos Marijn!

 

Reserveren film en maaltijd is nodig: reserveren@podiumvreewijk.nl

Aanvang 18.30 uur.
Zaal open vanaf 18.00 u.
Prijs €12,50

Alleen film: € 5,- , ook dit reserveren s.v.p.

Aanvang film om 19.30 u

Theaterzaal Het Witte Paard
Groenezoom 245, Rotterdam, 3075 GD