NORTH SEA ROUND TOWN – Jazzconcert West Coast Big Band met Toon Roos

NORTH SEA ROUND TOWN – Jazzconcert West Coast Big Band met Toon Roos


Evenementgegevens


West Coast Big Band featuring Toon Roos

Speciaal voor North Sea Round Town heeft de West Coast Big Band samen met Toon een gevarieerd en onderhoudend programma samengesteld  met onder andere arrangementen van Rob Madna, Peter Herbolzheimer en Kenny Wheeler. Hierin zullen zowel Toon als diverse solisten uit de West Coast Big Band alle ruimte krijgen om prachtige muziek te maken.

Kaarten kopen

Toon Roos wordt gezien als een van de grootheden op tenor- and sopraansax in Europa vanwege zijn lyrische, intuïtieve en onderhoudende spel. Zijn hele carrière heeft Toon gewerkt aan een eigen sound door zich te verdiepen in zeer diverse muziekstijlen, van bigband swing tot funk en fusion. Daarnaast heeft hij prijzen gewonnen als componist en is hij zeer actief als docent (o.a. conservatorium Den Haag en Utrecht) en producent van zijn eigen albums. Toon heeft met grote jazzartiesten gewerkt, zoals Joe Zawinul, Peter Erskine, John Scofield, Toots Thielemans en Vince Mendoza.

De West Coast Big Band heeft haar roots in Den Haag en is geëvolueerd tot een semiprofessioneel orkest dat niet schuwt om uitdagende projecten ten uitvoer te brengen. Sinds 2015 staat de band onder leiding van Nils van Haften. In het recente verleden heeft de band diverse malen de eerste prijs gewonnen op de International Big Band Competition in Hoofdorp. Daarnaast heeft het orkest haar eigen concertseries geproduceerd, in 2018 de muziek van Philip Catherine (met Philip Catherine (gitaar) en Bert Joris (trompet) en in 2017 de muziek van Terry Gibbs (met Frits Landesbergen (vibrafoon)).

Bezetting: 

Toon Roos – sax, gastsolist

Nils van Haften – dirigent

Louis Sloot, n.t.b., Stan van de Wetering, Johan Ehrlich, n.t.b. – sax

Gert Bloemen, Joop Meijlink, Janco Blanken, Jelle Post – trombone

Nanouck Brassers, Kees Kamphuis, Ronald Kappert, Erik Hilferink, Erika Klap – trompet

Terry Knight, Cor Knegjens, Willem van Wijngaarden – ritme

Informatie
Deuren open 20:00
Aanvang 20:30
Eindtijd 22:30
Entree €10

Het Witte paard biedt de mogelijkheid een maaltijd vooraf te reserveren. Let op: dit is los van de ticketverkoop!

Ga naar maaltijd reserveren >

 

 

TICKETS

 


Maaltijd vooraf

Maaltijd reserveren bij Het Witte Paard