NORTH SEA ROUND TOWN – Nils van Haften invites Angelo Verploegen, Ed Verhoeff en Thomas Pol 

NORTH SEA ROUND TOWN – Nils van Haften invites Angelo Verploegen, Ed Verhoeff en Thomas Pol 


Evenementgegevens


North Sea Round Town Concert

Nils van Haften invites Angelo Verploegen, Ed Verhoeff en Thomas Pol 

‘Een intiem jazzconcert’…

Op uitnodiging van het PODIUM VREEWIJK, heeft Nils van Haften deze prachtige musici bij elkaar gebracht. 

Ieder is een verhalenverteller op zijn instrument, met een zeer persoonlijke benaderng en een eigen geluid. Verwacht een intiem, kleurrijk, lyrisch, warm, maar ook swingend concert.

Stuk voor stuk heeft ieder zijn sporen verdiend op de Nederlandse en internationale jazzpodia. Daarnaast zijn Ed Verhoeff, Thomas Pol en Nils van Haften docent aan Codarts conservatorium Rotterdam en Angelo Verploegen aan ArtEZ conservatorium Arnhem. 

Op 1 juli zullen ze voor het eerst in deze samenstelling samenspelen.

Samenstelling:

Angelo Verploegen –  flugelhorn en trompet

Ed Verhoeff – gitaar

Thomas Pol – contrabas

Nils van Haften – tenor- en sopraansax

Kaarten kopen

Nils van Haften – 1969 Nederland

Nederlandse saxofonist, dirigent en pedagoog.

Studeerde aan Rotterdams Conservatorium (nu Codarts).

Cum Laude afgestudeerd in 1994.

1993 winnaar solistenprijs The Skymasters Trophy.

Saxofonist

Als meervoudig rietblazer (sopraan-, tenor- en baritonsaxofoon; klarinet- en basklarinet en dwarsfluit) nam meer dan 30 cd’s op en trad op in kleine groepen en grotere ensembles zoals The Bob Brookmeyer New Art Orchestra, The Dutch Jazz Orchestra, The Metropole Orchestra, De Frankfurt Radio Bigband en The New Rotterdam Jazz Orchestra.

Dirigent

Nils is dirigent van The Dutch Jazz Collective, West Coast Big Band en Bigband Blast.

Als dirigent won Nils de eerste prijzen met de West Coast Big Band en Bigband Blast op de International Big Band Competition in Nederland in 2016, 2017 en 2022.

Docent

Nils geeft les bij Codarts, bij de saxofoonfaculteit, bij de afdeling muziekeducatie en als ensemblecoach.

Angelo Verploegen

Studeerde Muziekwetenschap aan de Universiteit van Amsterdam en hoofdvak trompet aan de jazzafdeling van het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam. Vanaf eind jaren ’80 zeer actief met sextet The Houdini’s (18 CD’s; tournees in Europa, USA, Canada, Australië; projecten met Trijntje Oosterhuis, Amsterdam Sinfonietta, Schönberg Ensemble, Jacob ter Veldhuis). Vanaf eind jaren ’90 komen daar kleinere groepen bij zoals het trio Toïs (2 CD’s; samenwerking met Louis Andriessen, muziek bij speelfilm Wilde Mossels) en Verploegen, Verhoeff & van der Westen (aka Amsterdam Jazz Trio) (4 albums; Japan tour). Andere soloprojecten zijn Executive Lounge (met oa Jeroen van Vliet) en The Ballad Album, in 2012 genomineerd voor een Edison. Daarnaast veelvuldig te horen bij Metropole Orkest en Jazz Orchestra of the Concertgebouw en in kleinere bezettingen met ondermeer Michiel Braam, Paul van Kemenade, Tony Overwater, Corrie van Binsbergen, Soo Cho. Als sessiemuzikant opgenomen met De Dijk, Frank Boeijen, Gino Vannelli, Venice, Stef Bos, Gerard van Maasakkers en vele anderen. Als producer werkte Angelo met Benjamin Herman, Jesse van Ruller, Wolfert Brederode, Denise Jannah, Kenny Wheeler, Misha Mengelberg, Sven Ratzke. En hij is werkzaam als hoofdvakdocent aan ArtEZ conservatorium Arnhem.

Ed Verhoeff

De naam van gitarist Ed Verhoeff verschijnt regelmatigmet superlatieven in de media. In zijn 25 jarige internationale carrière is Ed te beluisteren in een verscheidenheid aan stijlen maar is het zijn persoonlijke benadering en zeer eigen herkenbare geluid dat hem tot zo’n gewild musicus maakt.

Zo werkt(e) hij samen met o.a. Hein van de Geyn’s baseline, Adam Nussbaum,The Paul Berner Band, Martin Verdonk VSOP, Alex Acuna, Andy Narell, John Abercrombie, Philip Catherine, Karim Ziad, Gerard Presencer, Rick Margitza, Ivan Lins, Lincoln Goines, Izaline Calister, Lilian Vieira’s (van Zuco103) Samba Soul, het Metropole orkest en Nederlandse theater- en muziekbekendheden zoals Mathilde Santing.

 

 

Thomas Pol

Thomas Pol is een Rotterdamse bassist die een begrip is in de Nederlandse en internationale scene. Zijn spontane, sterke en groovende stijl kenmerkt hem als speler. Als sideman is hij de sterke basis die een ensemble nodig heeft en als leider toont hij veel potentie met zijn debuutalbum ‘In America’ dat nu uit is.

Thomas groeide op in een zeer muzikaal gezin. Op vierjarige leeftijd begon hij viool te spelen en op tienjarige leeftijd begon hij met het spelen van de contrabas. Hij begon zijn studie aan het Codarts Conservatorium in Rotterdam, Nederland, waar zijn talent en toewijding goed werden ontvangen. In zijn 3e jaar werd hij benaderd door Hein van de Geyn (bassist/jazzcoördinator/docent) om een ​​uitwisselingsprogramma te volgen in New Orleans, de bakermat van de jazz. Tijdens zijn tijd bij Codarts en UNO deelde hij het podium met een indrukwekkend aantal bekende muzikanten zoals Ellis Marsalis, Benjamin Herman, Herlin Riley, John Engels, Stanton Moore, Ack van Rooyen, Randy Brecker, Steve Masakowski, Caro Emerald , Wess “Warmdaddy” Anderson, Harmen Fraanje, Gregory Porter, Johnny Vidacovich, Peter Beets, Jamison Ross, Wouter Hamel, Nicholas Payton, Peter Bernstein en talloze anderen.

In 2013 ontving hij een Fulbright, Prins Bernhard Cultuurfonds, Van den Ende en UNO onderscheiden muziekbeurs om 2 jaar de masteropleiding bij UNO te volgen. In die tijd studeerde hij klassieke muziek, arrangeerde hij voor orkest, werkte zich dieper in de scene, begon zijn carrière als bandleider en nam zijn eerste album op.

In het najaar van 2016 kwam zijn debuutalbum (ft. Wess Anderson, Jamison Ross en Stanton Moore) uit in Nederland en begin 2017 tekende hij als een van de veelbelovende en opkomende artiesten bij het New Orleans platenlabel ‘Bubble Bath Records’.

Terug in Nederland kreeg hij van Jazz International Rotterdam de opdracht om dat jaar (2017) het Pack Project te leiden. Het is een jaarlijks project dat jonge opkomende muzikanten in de schijnwerpers zet en een grote boost geeft aan hun carrière. In datzelfde jaar begon hij te spelen met Benjamin Herman als zijn vaste bassist en gaf hij af en toe les aan het Codarts conservatorium Rotterdam.

In 2018 begon hij zijn master klassieke bas in Tilburg aan de Fontys Hogeschool om te studeren bij consertgebouwbassist Rob Dirksen. Gedurende deze jaren raakte hij meer betrokken in de klassieke scene met ensembles als Pynarello, die uit het hoofd speelt en zonder dirigent.

Thomas werkt momenteel aan een solo-album en heeft hiervoor financiering gekregen van het Amarte Fonds.

Informatie
Deuren open 20:00
Aanvang 20:30
Eindtijd 22:30
Entree €10

Het Witte paard biedt de mogelijkheid een maaltijd vooraf te reserveren. Let op: dit is los van de ticketverkoop!

Ga naar maaltijd reserveren >

 

TICKETS

 


Maaltijd vooraf

Maaltijd reserveren bij Het Witte Paard