Magda Mendes met Oliveiras

Magda Mendes met Oliveiras


Evenementgegevens


UITVERKOCHT!!!

Oliveiras: een ode aan het Portugese platteland

Zondag 21 oktober 2018 treedt de Portugese zangeres Magda Mendes op in Het Witte Paard. PodiumVreewijk is trots om te kunnen melden dat Magda Mendes in Vreewijk haar nieuwe programma in kleine bezetting komt presenteren, nog voor de premiére in de Doelen (5 april 2019).

 

Zangeres Magda Mendes wint Gouden Notekraker 2018, een bekende vakprijs van en voor muzikanten

Nieuws van 17 september 2018: zie o.a. dit artikel in de NRC: www.nrc.nl

Magda Mendes

 

De zelfgeschreven liedjes zijn gesitueerd op het platteland van centraal Portugal. Een streek die recentelijk vaak het nieuws haalde doordat het geteisterd werd door diverse bosbranden. Een vergeten streek waarvan de geschiedenis in rook dreigt op te gaan.

Magda Mendes, geboren en getogen in Lissabon, woont sinds tien jaar in Rotterdam en heeft de afgelopen jaren de Rotterdammers kennis laten maken met de uit Lissabon afkomstige Fado. Zij tourde met haar programma ‘Silencio! de fado dwaalt door Rotterdam’ langs alle uithoeken van de havenstad en bereikte zo een groot publiek.

Met haar nieuwe album  Oliveiras slaat ze een nieuwe weg in, verlaat ze de stad. Samen met Ward Veenstra schreef ze liedjes die stem geven aan verhalen die aan het vuur ontsnapt zijn. Verhalen over hoe haar vader António Oliveira dezelfde wortels lijkt te hebben als de eeuwenoude olijfbomen uit zijn geboortestreek. Over hoe de bewoners en de bomen van deze streek zonder stem achterbleven en over hoe ook Magda´s wortels aan haar trekken sinds zij haar geboortegrond heeft verlaten.

Gitarist en medecomponist Ward Veenstra zal de luisteraars kennis laten maken met diverse Portugese snaarinstrumenten die er voor zullen zorgen dat zij meegenomen worden op de door Magda bezongen reis door Portugal. Mendes en Veenstra vaste duo wordt voor deze gelegenheid versterkt door twee bijzondere klassieke musici: op harp Astrid Haring en op bas trombone Brandt Attema. De combinatie van de Zuid europese wereldmuziek met de West europese kamermuziek zorgt ervoor dat het programma een filmische karakter heeft gekregen.

Beluister hier deze betoverend mooie muziek:

 

Musici

Magda Mendes – Vocals, acoustic guitar, ukelele, percussions

Ward Veenstra –  Portuguese Guitar, Acoustic Guitar

Astrid Haring – Harp

Brandt Attema – Bastrombone

Website Magda Mendes

Programma 21 oktober:
15:00 aanvang, twee sets van 45 minuten met een pauze.

Prijs is € 15,- entree p.p.

Na afloop kan worden deelgenomen aan een tapasbuffet van Roos Marijn voor eveneens € 15,00 p.p.

Aanvang concert 15:00 uur, zaal open 14:30 u

Het Witte Paard, Groenezoom 245 Rotterdam

Reserveren: reserveren@podiumvreewijk.nl