Let-s Be Gypsies

Let-s Be Gypsies


Evenementgegevens


Gypsy Jazz – Zingend en Swingend!

Let’s Be Gypsies

Zondagmiddag 17 maart bij PODIUM VREEWIJK in Het Witte Paard

Kaarten kopen

‘Let’s Be Gypsies’ speelt de muziek in de geest van hun grote voorbeeld Django Reinhardt. Het kwartet brengt het genre opnieuw tot leven door veel instrumentale arrangementen met vocalen in te vullen. Ook spelen zij mooie hedendaagse nummers met de toffe authentieke sound van de jaren ‘30. De band bestaat uit Erik Koning op viool en zang, Roy de Rijke op solo gitaar en zang, Mike van Leeuwen op slaggitaar en Ton Voskuilen op contrabas. Let’s Be Gypsies XL werkt samen met MTM Hornsection en een collectief van Lindy Hop dansers. (LANG) Denk Peaky Blinders, ruik sigarenrook en sterke drank, een louche nachtclub sfeer. Gure gypsy’s gehuld in strakke pakken, verstopt onder zo’n goede hoed. Let’s Be Gypsies komt naar PODIUM VREEWIJK in Het Witte Paard in XL formaat! MTM hornsection voegt zich bij het collectief.

Een instant Hot Club-gevoel, dat is wat Let’s be Gypsies weet te geven! Django Reinhardt, Stephane Grapelli, het Rosenberg Trio, de onmiskenbare ‘La Pompe’…

Ze spelen de parels uit de Gypsy Jazz en laten horen dat deze inventieve muziekstijl onsterfelijk is. Waar Django Reinhardt de grenzen van de bestaande gypsy jazz verkende en verrijkte, zorgt ook Let’s Be gypsies’ voor unieke arrangementen. Door de toevoeging van zang van zowel Erik Koning (viool) en Roy de Rijke (solo gitaar) blazen zij een frisse wind door de Gypsy Jazz heen terwijl ze je meenemen op reis, door de eeuwenoude familiegeschiedenissen in. (HIGHLIGHTS) In 2017 brachten zij een CD uit die live is opgenomen in Theater Walhalla te Rotterdam, Tour UK (2017), Tour Frankrijk 2018. In 2018 brachten zij een videoclip in uit van het nummer ‘After You’ve Gone’ en deelden zij het podium met Mozes Rosenberg.

‘Let’s Be Gypsies’ (XL) Zondagmiddag 17 maart Aanvang 14:30 uur. Zaal open om 14:00 uur.

Entree € 15,00 p.p. € 25,00 incl. (goulash) maaltijd van Roos Marijn na afloop.

Kaartjes direct te boeken: zie onderaan.

PODIUM VREEWIJK in Het Witte Paard, Groenezoom 245 Rotterdam-Vreewijk

 

Kaarten kopen