Lena Evora: Muziek en verhalen uit Kaapverdië

Lena Evora: Muziek en verhalen uit Kaapverdië


Evenementgegevens


Zondag 11 juni 2017
Aanvang 15.00uur (inloop 14.30uur)
Prijs: € 12,50 inclusief een kopje koffie/thee.

Lena Evora zangeres en storyteller laat zich graag inspireren door haar Kaapverdische roots. Zij zingt liederen uit Kaapverdië en combineert de muziek met storytelling een oude kunstvorm uit de eilanden. Lena vertelt het publiek het verhaal achter de muziek(keuze). Het repertoire bestaat zowel uit eigen compositie als bestaande traditionele muziek uit Kaapverdië. De muziek is akoestisch, melodieus, ritmisch, melancholisch en opzwepend. De setting die hierdoor gecreëerd word, is intiem en sfeervol. De toehoorder wordt voor even meegenomen naar de eilandengroep midden in de Atlantische oceaan.

 

Dit keer neemt Lena Vreewijk voor even mee naar Kaapverdië. Muzikale begeleiding door Toy Vieira – piano, Frans Silva – bas, Marcelo Rosário – gitaar en Anibel Fortes – percussie


Theaterzaal Het Witte Paard Groenezoom 245

Zondag 11 juni 2017
Aanvang 15.00uur (inloop 14.30uur)
Prijs: € 12,50 inclusief een kopje koffie/thee.

Reserveren: reserveren@podiumvreewijk.nl o.v.v. voorstelling/datum en aantal kaarten

Lena Evora

In 2012 besluit Lena solo te gaan en het duurt twee jaar voor zij in eigen beheer haar eerst single ”Kamin d’Corda” met bijbehorende videoclip uitbrengt:

https://youtu.be/jCdVeYzjWxo

In de video zijn de familieleden van Lena vertegenwoordigd waaronder haar oma Joana Honorata Lima die in 2015 overleedt. Het nummer wordt het jaar daarop genomineerd in de Cape Verdean Music Award in de categorie beste morna (= een traditionele  muziekstroming uit Kaapverdië )

https://youtu.be/8m1w_brclc8

Lena brengt achtereenvolgens de volgende nummers uit:
Bruxa (2014)

https://youtu.be/8no79gtjZWo

Kerida (2014)

https://youtu.be/8XypG3mvjeU

Hey Kriola (2015)

https://youtu.be/nrAwrO2EwJo

Mal d’Amor (2015)

https://youtu.be/F7CRPXP1kvA

Part d’Mi (2016)

https://youtu.be/DMRmWdTaesQ

Alle nummer die zijn uitgebracht hebben een verhaal, hun eigen verhaal. Lena laat zich al langere tijd inspireren door haar roots en dat is te horen in haar muziek. Tevens speelt haar geboorteland Nederland steeds meer een rol in haar muziekkeuze. Haar concerten bestaan uit een mix van bestaande
nummers en eigen composities. Zij neemt haar publiek mee naar een andere belevingswereld en vertelt de achtergrond verhalen van haar muziek(keuze). Lena zoekt in haar concerten naar het evenwicht tussen entertainen en informeren.

Muziek&Verhalen uit Kaapverdië!

Zoals de titel het al verraad gaat dit concert over de muziek en verhalen uit Kaapverdië (met kleine uitstapjes naar Nederland).  Lena wordt muzikaal ondersteund door ware professionals. Pianist, arrangeur en componist Toy Vieira die de artiesten Cesaria Evora tot Stromae muzikaal heeft begeleid. Basist en componist Frans Silva die net zijn debuut album ”Variaçao d’Temp” heeft uitgebracht. Gitarist en componist Marcelo Rosário die net is afgestudeerd aan het conservatorium en samen met zijn vriendin Morgana het album ”Miscellaneous” heeft uitgebracht. En last but zeker not least percussionist Anibel Fortes die jaren in de succesvolle boyband Livity heeft gezeten.

Zie ook: bio-lena-evora

 

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save