Lekker eten én een goeie film, samen!

Lekker eten én een goeie film, samen!


Evenementgegevens


De film Soul Kitchen is een feest om te zien!

En vooraf? Overheerlijke Boeuf Bourguignon bereid door Roos Marijn mét voorfilm: ‘Boeuf Bourguignon’.

Woensdag 24 september in Het Witte Paard

Aanvang: 18:30 uur, inloop: 18:00u Let op andere aanvangtijd!

Entree én maaltijd!: € 10,00 p.p.

Reservering i.v.m. maaltijd verplicht! Stuur een email met vermelding Soulkitchen en het aantal personen.

Hoofdfilm: Soul Kitchen

Deze comedy gaat over Zinos, een Griekse Duitser die een eetcafé runt in Hamburg. Met boycottende klanten, een aartsluie broer en zijn vriendin die hem verlaten heeft loopt zijn leven nu niet bepaald op rolletjes.
Dan ontwikkelt hij een nieuw bedrijfsconcept, met onverwachte gevolgen…

Maker Fatih Akin heeft een zeer goede cast verzameld vanuit zijn vorige films – Adam Bousdoukos, Moritz Bleibtreu, Birol Ünel.

“Er is geen Turkengrap of Griekenmop te bekennen in de restaurantkomedie Soul Kitchen, door de Duits-Turkse filmmaker Fatih Akin en zijn jeugdvriend, de Duits-Griekse acteur Adam Bousdoukos, in grote saamhorigheid opgepend. Beiden zijn geboren en getogen Hamburgers en delen een liefde voor de multiculturele Hanzestad en probleemwijk Wilhemsburg, waar de horeca van creatieven en autonomen een David zijn tegen de Goliat van de ‘gentrificatie’ en de projectontwikkelaars.

Soul Kitchen is de naam van zo’n restaurant; de Griekse eigenaar Zinos (gespeeld door Bousdoukos zelf) heeft te veel op zijn bordje liggen om de tent draaiende te kunnen houden. Zijn vriendin vertrekt als correspondent naar Shanghai, zijn gokverslaafde broer komt uit de gevangens, de keuringsdienst van waren legt een visite af en dan is er de eigenwijze, dominante Spaanse kok (vaste Akin-acteur Birol Ünel) die geen schnitzels met kartoffelsalat wil serveren.” Bron: Dana Linssen NRC 2010

Vooraf: Boeuf Bourguignon mét voorfilm: ‘Boeuf Bourguignon’

Het Witte Paard maakt een overheerlijke Boeuf Bourguignon als vooraf-maaltijd bij deze bijzondere eet-comedy. En dat voor maar 10 euro voor de maaltijd plus de film!

Wel willen we graag vooraf weten op hoeveel gasten we kunnen rekenen, daarom is het nodig om te reserveren!

boeuf-bourgignonneEn vóór de maaltijd draait een verassende voorfilm: Boeuf Bourguignon van Rayke Verhoeven, camerawerk Sonia Herman Dolz.

Een vrouw doet boodschappen en gaat wat eten. Ze zet haar tassen bij een tafeltje en haalt een bord soep. Ze vergeet het bestek en gaat dat halen. Bij terugkeer zit een grote donkere man haar soep op te lepelen…

soul-kitchen-os

We starten om half 7, om 6 uur gaat de zaal open. Wees op tijd!

(Het is natuurlijk ook mogelijk om alleen de hoofdfilm te komen kijken. Aanvang: 19:30u Entree: € 5,00 Reservering nodig)