Happy New Year Party in Het Witte Paard

Happy New Year Party in Het Witte Paard


Evenementgegevens


Zondag 8 januari 2017 – 16.00-19.30 uur

Anita Sudano & Friends

Theaterzaal Het Witte Paard

Entree: € 5,00
v.a. 15:30 uur kaarten verkrijgbaar bij de entree van de theaterzaal van Het Witte Paard en via reserveren@podiumvreewijk.nl.

bericht: 5 januari 2017

Ron Kroppo is helaas ziek, maar we hebben een hele goeie vervanging gevonden met Anita Sudano!

Anita Sudano – Lead en backing vocals, en percussie

Anita tourde met grote namen als: The Trammps, Sister Sledge, The Three Degrees, The Swinging Soul Machine, Tavares, Veronica’s Goud van Oud, The Grace Kairos (Duitsland), The Four Tops, Edwin Starr, Gibson Brothers, Gloria Gaynor, C.B Milton en natuurlijk niet te vergeten haar eigen formaties 20/20, Razzamatazz en The Groove Gospel and Jazz Singers.
Je zult haar stem vaak horen op CDs van andere artiesten of je treft haar aan in een club optredend met een muziekband of ergens in een studio waar ze aan het werk is met of zonder haar eigen koor. Zij zorgt ook voor de vocal-arrangementen en is zangdocent / vocal-coach.
anita anita2

Zangeres van Groove Station, RAZZAMATAZZ, The Groove Gospel and Jazz Singers en Pasadena Groove Orchestra.

 

 

Bio

Anita Sudano is de dochter van een nederlandse moeder en indonesische vader.
Moeder was Jazz/Gospel-zangeres en vader was basgitarist bij de Blue Diamonds en Black Rockin’ Cats.

Op 6-jarige leeftijd begon zij met een klassieke dansopleiding bij het Scapino-ballet. Toen zij 12 jaar oud werd stapte zij over op jazz-, show-, en beatballet.

Op haar 16e verjaardag nam zij, om haar moeder die ook zangeres was een plezier te doen, voor de grap een zangles.
Haar zangpedagoge heeft haar aan het eind van deze les aangeraden om van het zingen haar beroep te maken en regelde een manager voor Anita die ervoor zorgde dat Anita ging optreden met muziekbanden. Zij trad veelvuldig op in o.a. discotheken, jongerencentra, enz…
Daarnaast volgende zij zanglessen bij verschillende zangpedagogen.
In 1983 nam zij de platen Body Rock en Suavecito Cariño op. Met deze platen scoorde ze een grote hit in Spanje, Italië en Griekenland.

Naast het zingen bleef zich natuurlijk ook met dansen bezighouden.
Zij danste o.a. bij het Nationaal Ballet, gaf beat- en showballetles op de dansscholen van Penny de Jager en trainde showgirls bij drumbands en twirlling-dansgroepen.
Zij opende in deze periode ook haar eigen balletschool.

In 1984 kwam zij in contact met de bandleden van 20/20. Zij waren aan het opnemen in een geluidsopname-studio waar zij toevallig een opname hoorden van een demo dat Anita voor een vriend had ingezongen.
Zij belden Anita op met de vraag of zij zin had om als zangeres mee te gaan op tournee door Europa. Daar had Anita wel oren naar en sloot haar dansschool.
Zij vertrok met deze band en zou uiteindelijk 3 jaar bij 20/20 blijven zingen.

Daarna kwam ze in de band “The Swinging Soul Machine” terecht. Zij vroegen Anita, nadat ze een keer als zangeres was ingevallen, om te blijven en de vocal-arrangementen te maken voor de lead- en backingvocal-groep.
Ze werd in die periode steeds vaker gevraagd ook voor andere artiesten de backingvocals te verzorgen of mee te werken aan hun plaat- of cd-opnamen. Uiteindelijk had dit tot resultaat dat Anita haar activiteiten bij de Swinging Soul Machine moest staken om zich volledig te wijden aan het sessie-werk.

Op dit moment is nog steeds druk doende met inval- en sessie-werk, commercials, studio-opnamen, heeft een eigen backing-vocalgroep én Gospelkoor, speelt veel met haar eigen band Groove Station en is tevens zangdocent.


Ron Kroppo and Friends

Een deel van deze formatie heeft jaren onder de naam Skunk Funk gespeeld in cafés in Rotterdam, toen Rotterdam er nog een bruisende muziekcultuur op nahield, de bandnaam was ontleend aan het nummer Skunk Funk van de Brecker Brothers en een hommage aan de coffeeshophouders van die tijd die de muziekcultuur een warm hard toedroegen.

In de goede tijden speelde deze formatie onder andere in café de Twijfelaar en Central park.

Zij waren de house band waar vele bekende muzikanten zoals Anouk en Miko, (gitarist Prince) de revue passeerden.

De sessies die daar plaatsvonden waren van zeer hoog niveau en hebben bijgedragen aan vele swingende avonden waar uit het hele land muzikanten op afkwamen.

Het bijzondere aan deze formatie was de flexibiliteit van de muzikanten die allerlei muzikanten konden begeleiden die mee wilde spelen.

Een muzikale wereldreis van de funk tot de blues van New Orleans, die wij zelf soulpowerfunk noemen.

De bandleden individueel hebben hun sporen verdiend in projecten, bands in de( Rotterdamse) muziek scène, zoals Big John Russel, Sue Chalenger, Eelco Gelling, Mojo Man eva.

Zanger gitarist Ron Kroppo was veelvuldig te zien in De wereld draait door en wordt wel de beste blueszanger van Nederland genoemd.

In de afgelopen jaren speelde deze formatie al tijdens Nord Sea Round Town en tijdens Jazz op Charlois en de Nacht van de Kaap 2012, 2013 en 2014 en 2015.

 

Als bijzondere gast hebben wij tussen de sets door DJ Jazzted die een mix van easy jazz en lichte funk zal draaien. Als extra gast zal ook Inge Sax een paar nummers met de band meespelen.

dj-jazztedDJ JAZZTED

DJ Jazzted is al 78 jaar oud maar draait plaatjes als een jonge godheid in de jazzhemel.
Op leeftijd of niet de jazz die hij draait is tijdloos…

Ted Schippers, zoals hij echt heet, heeft zijn interesse in de Jazzmuziek al vanaf zijn jonge jaren, alle Rotterdamse Jazzpodia die er waren heeft hij bezocht, Jazzclub Sunship, Thelonius, De Twijfelaar, Café de B en Dizzy. Zijn huis is een ‘Jazzhouse’ te noemen, hij is een groot fan van John Coltrane en de meer free muziek die de grote Jazziconen hebben voortgebracht.

Na zijn pensionering ging hij pas echt los, als vrijwillig medewerker bij de Dordtse Jazz Sociëteit. Draait regelmatig bij het Schouwtje, Worm en bij Raaf.

Ook heeft hij iedere week zijn radioprogramma bij Atos, de publieke lokale omroep van Zwijndrecht, Hendrik Ido Ambacht en Heerjansdam waar hij in een thematische setting de luisteraars meevoert naar de oude en nieuwe tijden van de Jazz.

 

Zang: gitaar: Ron Kroppo

Bas: Chris Grem

Toetsen: Marcelino Vishnundatt

Drums: Rick van der Vlist

Saxofoon: Robert van der Laarse

Gastsaxofoniste: Inge Sax

DJ. Jazzted