Flor de Amor

Flor de Amor


Evenementgegevens


Dit concert is door omstandigheden gecancelled.

Heerlijke ‘Cubaanse’ muziek

Een Cubaanse band! Ja zeker, maar ook zeker niet!
Argentijnse hartstocht! Ja helemaal, maar ook weer niet!

Wat, hoe … en van waar dan wel?

Drie stralende vrouwen en één bijzondere man die het podium betreden.
Na vele jaren doordrongen te zijn van Latijns-Amerikaanse klanken zijn ‘wat, hoe en waar vandaan’ vragen die geen enkele rol meer spelen.

Nieuwste CD

Flor de Amor: ‘La Ultima Roca’, ‘de laatste rots’

Er zweeft een rots door de ruimte.

Dit is de rots van de menselijkheid, de laatste die ons blijft. Flor de Amor bezingt haar, vurig, bevlogen van liefde voor het leven, de natuur, de mensen.

Zoals in al de jaren van haar bestaan verloochent Flor de Amor haar Latijns-Amerikaans karakter niet. Ditmaal zijn teksten en composities van eigen hand, gedreven door levenservaring en verdiept vakmanschap. Er zijn nieuwe opgetogen ritmes en af en toe een ballade met de charme van de eenvoud.

Vaar mee in het bootje van Flor de Amor, ga aan land op de laatste rots en laat je meenemen door dit viertal rasmuzikanten!

Sandra Coelers: zang, gitaar, requintoFlor de Amor

Marjolein Kempen: fluiten, zang

Fried Manders: accordeon, mandola

Marlon van Mook: contrabas, zang

Foto: Gerdien Wolthaus Paauw

Over de muzikanten:

Intense levensjaren laten de stem van Sandra Coelers doordringen tot in het wezen van de dingen, zuiver, helder, lenig en warm. Als gitarist is zij drager van liedkunst, ritmisch en vol in de akkoorden. Zij is, zogezegd, hofleverancier van de composities. Marjolein Kempen blaast met haar klankimprovisaties op de dwarsfluit het zoete imago van dit instrument omver. Uit haar alt- en basfluit tovert zij sensuele en mysterieuze klanken. Als enige man in het midden, of hij nu de accordeon of mandola bespeelt, Fried Manders trekt argeloos volle maan en sterren uit de hemel. Marlon van Mook is als contrabassist het zonnige vuurpaard. Zij stuwt de bandleden voort als een stoomlocomotief om even later in de rustgevende laagte van haar spel tot ontspanning te komen.

Meer lezen? www.flordeamor.nl

Aanvang concert: 15.00 uur, inloop vanaf 14.30 uur

Dit concert is door omstandigheden gecancelled.