Midnight in Paris van Woody Allen

Midnight in Paris van Woody Allen


Evenementgegevens


filmtheater vreewijk midnight in parisWoensdag 29 oktober

Hoofd film: Midnight in Paris van Woody Allen.
Voorprogramma: gefilmd interview met Nans van Leeuwen, illustrator van o.a. Piggelmee.

Entree: € 5,- Aanvang: 19:30 u Zaal open 19:00 u

Hoofdfilm: Midnight in Paris

‘Midnight in Paris’ met Owen Wilson, Rachel McAdams en Marion Cotillard en Carla Bruni – 2011.

Woody Allen’s nieuwste film Midnight in Paris (openingsfilm Cannes 2011), is een ode aan de magische stad Parijs. Gil is een aspirant schrijver die met zijn verloofde Inez en haar ouders een bezoek brengt aan de stad van de liefde. In tegenstelling tot de welgestelde Inez, die niets ziet in een onzeker kunstenaarsbestaan, valt Gil direct na aankomst al voor de artistieke charme van de lichtstad. Wanneer hij tijdens een nachtelijke wandeling op een wel heel bijzondere wijze wordt meegevoerd in de bruisende geschiedenis van Parijs, is dit voor Gil reden om zijn huidige situatie eens onder de loep te nemen: is het leven daar nu echt zoveel mooier, of lijkt dat maar zo?

midnightinparis2

Voorprogramma: gefilmd interview met Nans van Leeuwen, illustrator van o.a. Piggelmee.

Kunstenaar in Vreewijk: Nans van Leeuwen woonde in Vreewijk en is geïnterviewd door Joyce Turek, gefilmd door Ferdinand Sikken. Een deel uit dit interview laten wij zien.

Nans van Leeuwen in voorfilm Vreewijk CultuurNans van Leeuwen werd bekend vooral door de tekeningen in de Piggelmeeboekjes, die zij in de jaren ’30 en ’40 van de vorige eeuw voor koffiebranderij Van Nelle in Rotterdam tekende.

Ze verzorgde de illustratie van De avonturen van poes Minet, het boek Sint Nicolaasvertellingen en Het Muizenboek. Zij werkte mee aan het illustreren van vele kinderboeken en het ontwerpen van de boekbanden.

Nans van Leeuwen Nans van Leeuwen Nans van Leeuwen Nans van Leeuwen