Turkse film:  Men on the Bridge

Turkse film: Men on the Bridge


Evenementgegevens


poster-Film-jun14-A5

van Asli Özge

Fraaie combinatie van fictie en documentaire over de kloof tussen droom en werkelijkheid bij jonge mensen in Istanboel.

Vooraf korte docu over pilot onderhoud-in-één Korte Dreef: Met de hakken over de sloot
2014

 

MENOTB-02Men on the Bridge
2009

Turks drama waarin drie jonge mannen in de miljoenenstad Istanbul dromen van een beter bestaan.
In de miljoenenstad Istanbul loodst Umut loodst dagelijks mensen met een taxibusje van de ene oever van de Bosporus naar de andere. In slakkegang weliswaar, want het verkeer op de brug staat altijd vast. Dag in, dag uit. De jonge Roma Fikret biedt dat de uitgelezen kans om bossen rozen aan bijna stilstaande automobilisten aan te bieden, en zo wat geld bij elkaar te sprokkelen. En agent Murat rijdt dagelijks met zijn politiemotor de brug over om ongeregeldheden in goede banen te leiden en de orde te handhaven. Alledrie dromen ze van een beter bestaan. Umut heeft vaak ruzie met zijn vrouw en kampt met geldgebrek. Fikret wil beter werk vinden en Murat hoopt via een populaire chatsite een leuke vrouw te ontmoeten.
MEN ON THE BRIDGE director Asli Özge

Turks filmmaakster Asli Özge is zelf opgegroeid in Istanbul en Men On The Bridge is haar eerste speelfilm. De film is een liefdevol ‘grote stads’-portret waarin drie jonge mannen proberen te schipperen tussen droom en realiteit, en wat hen aan kansen wordt geboden te grijpen.

 

 

Met de hakken over de sloot

Corporatie Havensteder is in Vreewijk gestart met een zogeheten onderhoud-in-één aanpak van enkele honderden woningen. Maatwerk per straat en per woning is daarbij het devies. Dura Vermeer tekent voor de uitvoering.

Nu het eerste pilotproject is afgerond, maken we met enkele huurders de balans op. Hoe tevreden zijn zij over voorbereiding, uitvoering en resultaat? Wat moeten corporatie en aannemer in de volgende straten echt beter doen? En hoe kijken Havensteder en Dura Vermeer zelf op de pilot terug?
Veel openheid in een film waarin bijna alles lijkt te draaien om communicatie.

Bekijk als achtergrond bij deze film ook de korte impressie die we maakten van ons interview met Geert Vijverberg, deskundige op het gebied van woningcorporaties en onderhoud.Hakken over de sloot

 

Het filmtheater is een initiatief van Vreewijk Cultuur én de Cultuurscout Feijenoord en wordt georganiseerd i.s.m. de Filmkrant.

Iedere laatste woensdagavond van de maand, met uitzondering van de zomermaanden juli en augustus en de decembermaand, zal er een filmavond plaatsvinden in het filmtheater van ‘het Witte Paard’, Groenezoom 245 in Vreewijk.

 

Zaal open vanaf 19:00 / aanvang: 19:30
entree: € 5,00

Reserveren o.v.v aantal personen en voorstelling.