30 april Filmavond ‘Vreewijk, toen en nu’ en ‘Goodbye Lenin!’

30 april Filmavond ‘Vreewijk, toen en nu’ en ‘Goodbye Lenin!’


Evenementgegevens


Woensdagavond 30 april om 19.30 uur start de filmavond met een korte film: ‘Vreewijk toen en nu’ (Perry Boomsluiter/Han Hoezen)

Still Vreewijk, toen en nu‘Vreewijk, toen en nu’ toont in wisselende beelden de geschiedenis en actualiteit van het Tuindorp Vreewijk in verleden en heden. Voor de kijker een boeiend beeldverslag om te inspireren en om herinneringen,fantasie en verbeelding de vrije loop te laten …

poster-Film-apr14-LRDe hoofdfilm is ‘GOOD BYE, LENIN!’ ( Duitsland, 2003 | regisseur Wolfgang Becker) ‘Overleven in het verleden’… Dat is de enige optie voor Frau Christiane Kerner, die vlak voor de val van de Berlijnse Muur in coma raakt en acht maanden later ontwaakt. Een leven zonder McDonald’s en bananen. 79 vierkante meter DDR. …

Na de première in 2003 van Good bye, Lenin! tijdens het Filmfestival Berlijn riep de film direct extreme reacties op: het gelach van zowel ‘Wessies als Ossies’ was aan beide kanten van de afgebroken Muur te horen, waar nu op de Potsdamer Platz de festivalpaleizen pronken. Kritiek was er ook, uit voormalig Oost én West. Regisseur Wolfgang Becker, die een script van de als scenarioschrijver debuterende journalist Bernd Lichtenberg verfilmde, zou door zijn humoristische kijk op het verleden het valse verlangen naar de DDR, de ‘Ostalgie’, voeden.
Niet vaak roept een ontroerende komedie zowel bitterzoete hilariteit als politiek-morele zuurheid op. (Dana Linssen, De Filmkrant, nov. 2003)

De filmavond  op woendagavond 30 april start om 19.30 uur en duurt tot ca. 22.30 uur.    Prijs € 5,-. De theaterzaal van het Witte Paard is v.a. 19.00 uur open.

Zaal open vanaf 19:00 / aanvang: 19:30
entree: € 5,00

Reserveren o.v.v aantal personen en voorstelling.

Iedere laatste woensdagavond van de maand, met uitzondering van de zomermaanden juli en augustus en de decembermaand, zal er een filmavond plaatsvinden in het filmtheater van ‘het Witte Paard’, Groenezoom 245 in Vreewijk. De formule van het filmtheater is dat er twee films op een avond worden vertoond. De eerste film is kort en heeft een documentair karakter. De tweede film is een speelfilm die vanuit een heel ander perspectief hierop aansluit.

De documentaire film heeft iets te maken hebben met de veranderingen in Vreewijk en Rotterdam,die zich zo mogelijk ook op mondiaal niveau aftekenen. De speelfilm die daar op volgt sluit als thema hierop aan. De filmavond wordt geopend door een korte introductie.

Het filmtheater is een initiatief van Vreewijk Cultuur, Cultuurscouts (cultuurscout Feijenoord), De Filmkrant.