Film “De Marathon”

Film “De Marathon”


Evenementgegevens


Film: ‘De Marathon’

poster de marathonBijzonder gecombineerd met  documentaire uit de serie ‘Vreewijk, kroniek van een herstructurering’:

Werk aan de winkel

Is er toekomst voor de winkels op de Groenezoom?

Zaal open vanaf 19:00 / aanvang: 19:30
entree: € 5,00

Reserveren o.v.v aantal personen en voorstelling.

De hoofdfilm van deze filmavond is ‘De Marathon’ (2012), geregisseerd door Diederick Koopal. (met Martin van Waardenberg, Stefan de Walle, Marcel Hensema, Frank Lammers, Mimoun Oaïssa.)

De Rotterdamse vrienden Gerard, Leo, Kees en Nico werken gebroederlijk samen in de garage van Gerard, maar de zaken gaan niet al te best. Het viertal komt op het lumineuze idee zich te laten sponsoren en mee te doen aan de marathon van Rotterdam om op die manier de garage van de ondergang te redden. Voor de maten staat er met de voorbereidingen op deze prestigieuze loop en het redden van de garage echter meer op het spel dan alleen het halen van de finish…

Facebook-pagina | Wikipedia | Trailer

Enkele recensies:still de marathon

Top film! van hollandse bodum!

Oscar winnende film dit, ongelofelijk, echt indrukwekkend!

Mooiste Nederlandse film van de afgelopen jaren.

Gister geweest, GENIALE film

Korte documentaire ‘Werk aan de winkel’ (2014):

In de afgelopen decennia daalde het aantal buurtwinkels in Nederland aanzienlijk, zeker in de levensmiddelenbranche. Ook in het Rotterdamse Vreewijk krijgt corporatie Havensteder zijn winkel- en bedrijfsruimtes slechts met moeite verhuurd. Is er toekomst voor deze functies aan de Groenezoom? Wat mist er? Gaat de voorgenomen thematisering “groen, duurzaam en lokaal” soelaas bieden? En welke kansen biedt de instroom van meer koopkrachtige bewoners in het tuindorp?

Met Carolien Bouw (Universiteit van Amsterdam), Arno Ruigrok (Multi Vastgoed), Christian Zwart (Havensteder), Cora Spanjersberg (bloemist), Hans van der Heide (slager) en Arie Westdijk (supermarkt) gaan we op zoek naar antwoorden.

 

Zaal open vanaf 19:00 / aanvang: 19:30

Filmtheater in Het Witte Paard in Vreewijk

Iedere laatste woensdagavond van de maand, met uitzondering van de zomermaanden juli en augustus en de decembermaand, zal er een filmavond plaatsvinden in het filmtheater van ‘het Witte Paard’, Groenezoom 245 in Vreewijk.

De formule van het filmtheater is dat er twee films op een avond worden vertoond. De eerste film is kort (maximaal 25 minuten) en heeft een documentair karakter. De tweede film is een speelfilm die vanuit een heel ander perspectief hierop aansluit.

De documentaire-film heeft iets te maken met de veranderingen in Vreewijk en Rotterdam,  en die zich zo mogelijk ook op mondiaal niveau aftekenen. De speelfilm die daar op volgt sluit als thema hierop aan. De filmavond wordt geopend door een korte introductie, gevolgd door een inleiding door een filmgerelateerde (gast)spreker op het gekozen thema.

Een nog nader te vormen programmacommissie van o.a. bewoners uit Vreewijk zal voor de komende filmavonden ideeën voor thema’s, die voor Vreewijk en omgeving van belang zijn, nader onderzoeken en uitwerken. De programmering voor de komende filmavonden zal hierop worden afgestemd . Het is de intentie om diverse bewonersgroepen binnen Vreewijk, jongeren en ouderen, hierbij te betrekken.