Film: Yao

Film: Yao


Evenementgegevens


YAO is een hartverwarmende roadmovie met Omar Sy (INTOUCHABLES) die met de film ook zijn eigen Senegalese roots verkent.
Een dorp in het noorden van Senegal. De 13-jarige Yao hoopt zijn held te ontmoeten: Seydou Tall, een beroemde Franse acteur.
Tall bezoekt Dakar om zijn nieuwe boek te promoten. Yao trotseert moedig de 387 kilometer naar de hoofdstad om zijn droom te verwezenlijken.
Al is Yao nog maar een kind, hij is sterk en weet goed wat hij wil: schrijver worden.

Yao krijgt niet alleen een handtekening van zijn idool. De acteur stelt zelfs voor hem te vergezellen naar zijn dorp. Dat is het begin van een reis door Senegal die niet gemakkelijk blijkt te zijn. De reis voert via eindeloze wegen door de woestijn, door Afrikaanse steden met kleurrijke markten en langs dorpen waar de tijd stil lijkt te staan. Zo leert Seydou het land kennen waar zijn vader geboren is. Én hij leert zichzelf steeds beter kennen.
De toon van het verhaal is licht en er komen veel vrolijke scènes in voor én veel Afrikaanse muziek.

Bron tekst: cineart.nl en defransejuf.nl

Philippe Godeau –  Frankrijk 2018. Met oa. Omar Sy, Lionel Louis Basse, Fatoumata Diawara.

Kaarten kopen

 

Over de regisseur

Philippe Godeau (14 mei 1961)

Godeau werkte in de distributie bij de Gaumont Film Company voordat hij het productie- en distributiefilmbedrijf Pan-Européenne oprichtte.
Godeau heeft vele films geproduceerd, waaronder An Independent Life (1992), Bad Company (1999), Lightweight (2004), Les Sœurs fâchées (2004), Largo Winch (2008) en Romantics Anonymous (2010). Hij werkte samen met Jaco Van Dormael in The Eighth Day (1996) en Mr. Nobody (2009).
Zijn regiedebuut was het drama ‘One for the Road’ uit 2009, met in de hoofdrollen François Cluzet, Mélanie Thierry en Michel Vuillermoz. Het verhaal is gebaseerd op de autobiografie van verslaggever Herve Chabalier over zijn strijd tegen alcoholisme en speelt zich af in een toevluchtsoord in de Franse Alpen, waar Cluzet wordt geconfronteerd met zijn gevaarlijke verslaving. De film ontving vijf nominaties bij de César Awards 2010, waarbij Mélanie Thierry de meest veelbelovende actrice won.

 

Met voorprogramma en maaltijd

Voorprogramma: voorfilm. De maaltijd voor deze avond wordt weer verzorgd door Het Witte Paard.

Aanvang 18.30 uur
Zaal open vanaf 18.00 u.
Prijs €14,50 voor film en maaltijd

Let op, de aangeduide eindtijd is bij benadering, omdat het voorprogramma van wisselende lengte is.

Een strippenkaart voor € 39,50 voor drie keer film + maaltijd. Zie voor spelregels strippenkaart: pagina-contact

Theaterzaal Het Witte Paard
Groenezoom 245, Rotterdam, 3075 GD

TICKETS