Film: Wonder

Film: Wonder


Evenementgegevens


UITVERKOCHT!!! (24-jan-19)

Regie: Stephen Chbosky | Cast: Jacob Tremblay (Auggie Pullman), Julia Roberts (Isabel Pullman), Owen Wilson (Nate Pullman), Izabela Vidovic (Via Pullman), Mandy Patinkin (Mr. Tushman), e.a. | Speelduur: 113 minuten | Jaar: 2017

Auggie Pullman heeft het syndroom van Treacher Collins, oftewel dysostosis mandibulofacialis, een uiterst zeldzame erfelijke aandoening waardoor zijn gezicht er vervormd uitziet vanaf zijn geboorte. In zijn geval waren er zelfs een heleboel operaties nodig om hem in leven te houden. Ondanks de genetische component is het mogelijk dat niemand anders van de familie het heeft. Terwijl kindacteur Jacob Tremblay de hele film onder een laag make-up verborgen zit, mogen Julia Roberts en Owen Wilson als zijn ouders en de jonge Izabele Vidovic als zijn zus hun fotogenieke zelf zijn.

Augie mag vrij uniek zijn, Wonder is dat niet. Het is een typisch Amerikaans drama, waarin kinderen elkaar pesten omdat ze anders zijn, maar elkaar dan langzamerhand toch accepteren zodra ze verder kijken dan hun neus lang is. Een sympathiek feelgoodfilm die nooit buiten de lijntjes kleurt, behalve dan misschien met de bijzondere ziekte van Auggie. Jacob Tremblay speelt hem verdienstelijk. De kindacteur is al behoorlijk aan de weg aan het timmeren met een hoofdrol in het Oscarwinnende Room (waar hij zelf een SAG-nominatie voor kreeg) en straks een rol in de nieuwe Predator-film.

Wat Wonder zo sympathiek maakt, naast de goedbedoelde boodschap over acceptatie van elkaar, verder dan het uiterlijk kijken en de schade die pesten kan aanrichten – is dat niemand als boosdoener wordt aangewezen voor het ongeluk van de hoofdpersonen.

bron: Filmtotaal

Voorprogramma

Wordt szm bekend gemaakt.

 


Met maaltijd van Roos Marijn!

 

Reserveren film en maaltijd is nodig: reserveren@podiumvreewijk.nl

Aanvang 18.30 uur.
Zaal open vanaf 18.00 u.
Prijs €13,50

Alleen film: € 5,50 ; ook dit reserveren s.v.p.

Een strippenkaart voor € 35,00 voor drie keer film aansluitend + maaltijd is een mogelijkheid.

Aanvang film om 19.30 u

Theaterzaal Het Witte Paard
Groenezoom 245, Rotterdam, 3075 GD