Film: The Truman Show

Film: The Truman Show


Evenementgegevens


Woensdag 31 mei 2017

The Truman Show

uit 1998, van Peter Weir, met Jim Carrey

Het leven van de vriendelijke maar onnozele Truman Burbank klopt aan alle kanten. Dat is ook niet zo verwonderlijk, want hij is 24 uur per dag wereldwijd op TV te zien als hoofdpersoon in z’n eigen soap. Hij heeft er alleen geen flauw benul van, dat zijn hele wereld verzonnen is door een geniale producer/regisseur (Ed Harris), en dat alle mensen om hem heen, inclusief zijn onophoudelijk sprankelende echtgenote, gewoon als acteur op de loonlijst staat.

Door een paar productieblunders begint ook bij Truman langzaam het kwartje te vallen en vanaf dat moment neemt hij onverschrokken het draaiboek in eigen hand.

Big Brother-tijdperk

Ten tijde van de doorbraak van tv-programma Big Brother regisseerde Peter Weir het verhaal van verzekeringsagent Truman (Jim Carrey), wiens hele leven een geperfectioneerde televisieshow blijkt te zijn. Is ontsnapping uit de realityshow-maatschappij mogelijk?

Het is de populairste televisieshow ter wereld: The Truman Show. Met in de hoofdrol de verzekeringsagent Truman Burbank (Jim Carrey), die vanaf zijn geboorte ieder moment van zijn leven gefilmd is – zonder dat hij het weet. Compleet met product placement en al, is zijn wereld vormgegeven als een televisieshow. Vrienden, familie, buren en bekenden zijn allemaal ingehuurd om in de grootste studio ter wereld Trumans sociale omgeving te spelen. Wanneer Truman bij het reisbureau een oude liefde tegenkomt die hem de waarheid probeert te vertellen, begint de perfecte studiowereld barstjes te vertonen. (bron: filmtotaal en cineville)

 

 

Als voorfilm: Willem Bever is jarig!

 

Reserveren film en maaltijd is nodig: reserveren@podiumvreewijk.nl

Aanvang 18.30 uur.
Zaal open vanaf 18.00 u.
Prijs €12,50

Alleen film: € 5,- , ook dit reserveren s.v.p.

Aanvang film om 19.30 u

Theaterzaal Het Witte Paard
Groenezoom 245, Rotterdam, 3075 GD

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save