Film: The quiet girl

Film: The quiet girl


Evenementgegevens


THE QUIET GIRL

UITVERKOCHT!

The Quiet Girl (An Cailín Ciúin) is het ingetogen en betoverende debuut van de Ierse regisseur Colm Bairéad. De film vertelt een universeel verhaal over het vinden van je eigen plek, gezien door de ogen van de jonge Cáit. Zowel de Ierse taal als het prachtige landschap kleuren haar wereld. (bron: cineart.nl)

Ierland 2022 – Colm Bairéad. Cast: Catherine Clinch, Carrie Crowley, Andrew Bennett & Michael Patric.

 

Kaarten kopen

Over de film:

Het stille meisje uit de titel van dit prachtig ingetogen drama heet Caít, is tien jaar oud en komt uit een groot gezin. Het is 1981 en zoals destijds gebruikelijk in het streng-katholieke Ierland wordt Caít in de zomervakantie bij familie gestald. Bij Seán en Eibhlín is immers plek zat, want die hebben zelf geen kinderen. De komst van Caít heeft dan ook grote impact. Niet alleen op Seán en Eibhlín, maar vooral op de thuis emotioneel verwaarloosde Cáit, die voor het eerst echt gezien wordt. The Quiet Girl werd bij de Oscars genomineerd voor beste niet-Engelstalige film, want op een paar Engelse woorden na wordt er in de film alleen Iers gesproken. Gebaseerd op de roman Foster van de Ierse schrijver Claire Keegan (bron: vprogids.nl).

THE QUIET GIRL is genomineerd voor de Oscar voor Beste Internationale Film. Eerder was het al de grote winnaar bij de Irish Film and Television Awards (onder andere Beste Film en Beste Regisseur). THE QUIET GIRL kreeg in The Guardian vijf sterren: ‘A deeply moving tale of rural Ireland already feels like a classic.’

 

Over de regisseur

Colm Bairéad (Dublin, 1981)

Bairéad bedacht The Quiet Girl niet zelf; het door hem geschreven scenario is een adaptatie van de novelle Foster van de Ierse schrijver Claire Keegan. Het schrijven kostte Bairéad weinig moeite. “De roman is erg visueel. Ik schreef tien pagina’s per dag, terwijl scriptboeken vijf pagina’s per dag al heel wat vinden.”

Zoals honden karakterologisch soms op hun bazen lijken en andersom, zo lijken films op hun makers. Natuurlijk gaat dat niet altijd op, maar het verbaast niet dat Colm Bairéad  geen man is van sweeping statements. De zachtmoedige filmmaker maakte eind vorig jaar op het Leiden International Film Festival een even ingetogen indruk als zijn speelfilmdebuut. Net als The Quiet Girl slingert hij tijdens het gesprek geen absolute waarheden de wereld in, maar zoekt hij tastend naar de kern van de film.

Voorprogramma en maaltijd

De maaltijd voor deze avond wordt weer verzorgd door Het Witte Paard.

Voorprogramma: Twee fraaie staaltjes van Ierse muziek.

Aanvang 18.30 uur
Zaal open vanaf 18.00 u.
Prijs €14,50 voor film en maaltijd

Let op, de aangeduide eindtijd is bij benadering, omdat het voorprogramma van wisselende lengte is.

Een strippenkaart voor € 39,50 voor drie keer film + maaltijd. Zie voor spelregels strippenkaart: pagina-contact

Let op:

Met ingang van maart 2023:

Zijn er twee soorten kaartjes te verkrijgen:

  • 1. Losse kaarten via de website, dan betaal je automatisch via iDeal;
  • 2. Strippenkaart (€ 39,50) met betaling aan de zaal via pin.

Losse kaartjes reserveren per email gaat niet meer! zie ook pagina-contact

Theaterzaal Het Witte Paard
Groenezoom 245, Rotterdam, 3075 GD

TICKETS