Film: The Man without a Past

Film: The Man without a Past


Evenementgegevens


Film uitgesteld i.v.m. corona!! (13 maart 2020), mogelijk nieuwe datum 24 juni. We houden u op de hoogte.

UITVERKOCHT!!

Na in elkaar geslagen te zijn door overvallers en alles inclusief geheugen verloren te hebben, loopt een naamloze man (Peltola) het ziekenhuis uit. Bij een groep in containers wonende losers begint hij aan de moeizame taak om weer wat van zijn leven bij elkaar te sprokkelen. Hij ontmoet weinig vriendelijkheid, al is een vrouwelijke Leger des Heilsofficier (Outinen) meer dan oppervlakkig in hem geïnteresseerd. Kaurismäki laat weer eens zien hoe goed hij personages die niets verwachten van het leven kan neerzetten, soms warm, soms ontroerend, vaak hilarisch. Genomineerd voor de Oscar voor beste buitenlandse film en voor de Gouden Palm. (bron: VPRO.nl)

Kaarten kopen

Regie: Aki Kaurismäki, 2002

“Zo, dus je kunt wel praten”, zegt de vrouw die hem verzorgd. “Ja, ik had hiervoor alleen nog niets te zeggen,” antwoordt de man op droge wijze. Zo zet Aki Kaurismäki de toon in The Man Without a Past, een film over geheugenverlies die lijkt op geen enkele andere. De man in kwestie ligt aan een bed gekluisterd, met zijn hoofd in het verband. Aangekomen in Helsinki werd hij zo hard toegetakeld dat hij zijn geheugen verloor. Hij moet dus op zoek naar zijn identiteit. De meeste filmmakers maken daar een heel gedoe van. Kaurismäki niet. Hij geeft al snel prijs wat deze man en vrouw van elkaar zijn: getrouwd. Hij is meer geïnteresseerd in wat daarna gebeurt, hoe een man zonder verleden bouwt aan een betere toekomst.

Met het voor een Oscar genomineerde The Man Without a Past combineert Kaurismäki zijn geliefde filmische elementen: kale, maar kleurrijke sets, een swingende rocksoundtrack en Kati Outinen in een van de hoofdrollen. Daarmee vertelt hij een droogkomisch verhaal over een zoektocht naar wat de menselijke identiteit is.

bron: picl.nl


Voorprogramma

Info volgt.


Met maaltijd van Roos Marijn!

Aanvang voorprogramma 18.30 uur, aansluitend maaltijd gevolgd door de hoofdfilm om 19.30 uur
Zaal open vanaf 18.00 u.
Prijs €13,50

Alleen film: € 5,50 ; ook hiervoor is een kaartje te kopen.

Een strippenkaart voor € 35,00 voor drie keer film aansluitend + maaltijd is een mogelijkheid.

Aanvang film om 19.30 uuur

Theaterzaal Het Witte Paard
Groenezoom 245, Rotterdam, 3075 GD

Kaartjes kopen

Let op, op tablet, ipad en mobiel werkt het formulier tijdelijk niet! Als u geen vaste computer of laptop hebt stuur dan s.v.p. een email naar reserveren@podiumvreewijk.nl met vermelding van de voorstelling en het aantal tickets.