Film: The Florida Project

Film: The Florida Project


Evenementgegevens


UITVERKOCHT!!

De zomer van Moonie en haar vriendjes bestaat uit één ding: kattenkwaad uithalen. Fikkie stoken, auto’s onderkwatten, joelen naar een topless zonnende buurvrouw en gierend van de lach wegrennen. Ze woont met haar moeder in een goedkoop motel onder de rook van Disney World. Door haar ogen is het een pastelroze kasteel …

Kaarten kopen

Regie: Sean Baker, 2017

Met: Brooklynn Prince, Bria Vinaite en Willem Dafoe

Om iedere hoek is een nieuw avontuur. Wat haar moeder elke dag moet uithalen om weer een overnachting te kunnen betalen – Moonie krijgt er de helft niet van mee.

bron: Moviemeter

Opgroeien in een motel in de buurt van Disney World: voor een kind van zes is dat bijna een sprookje. De ‘verborgen dakloosheid’ die erachter schuilgaat is dat niet. The Florida Project weet die twee realiteiten knap met elkaar te verenigen.

Een wedstrijdje vérspugen, op verkenning in een verlaten bungalowpark en een softijsje bietsen bij toeristen: voor Moonee is de zomervakantie een eindeloos seizoen van avontuur en kattenkwaad. Op een steenworp afstand van Disney World woont ze samen met haar moeder Halley in een kamer van een motel, dat met pretparkarchitectuur in snoepkleuren en een sprookjesachtige naam de dromen van een zesjarige nog ruimschoots kan prikkelen. Voor haar moeder liggen de zaken anders: net als veel andere bewoners leeft ze in de wetenschap dat ze maar één weekhuur verwijderd is van de straat.
Terwijl Hollywoodproducties nog altijd het middenklasse-gezin als norm adverteren, groeit een kwart van de Amerikaanse kinderen op in armoede en zit inmiddels al iets meer dan de helft van de nationale bevolking dusdanig aan de grond dat ze hun woonlasten nauwelijks meer kunnen ophoesten. The Florida Project (waarin enkele bijrollen worden gespeeld door bewoners van het motel dat als set dient) laat de dagelijkse realiteit van miljoenen van hen zien. Ze tellen niet mee in de dakloosheidscijfers, maar hebben ook geen huurcontract; dat blijkt als Halley en Moonee voor één nacht moeten uitchecken om te voorkomen dat de directie voor onrechtmatige huisvesting wordt beboet.
In zijn al volop bejubelde film doet Sean Baker wat hij al langer deed (bijvoorbeeld in Starlet (2012) en Tangerine (2015)) en waarmee afgelopen jaar films als Moonlight en American Honey ook een breder publiek bereikten: mensen in het middelpunt plaatsen die doorgaans als ‘gemarginaliseerd’ worden beschouwd.

bron: filmkrant


Voorprogramma

Info volgt

 


Met maaltijd van Roos Marijn!

Kaarten kopen

Aanvang voorprogramma 18.30 uur, aansluitend maaltijd gevolgd door de hoofdfilm om 19.30 uur
Zaal open vanaf 18.00 u.
Prijs €13,50

Alleen film: € 5,50 ; ook hiervoor is een kaartje te kopen.

Een strippenkaart voor € 35,00 voor drie keer film aansluitend + maaltijd is een mogelijkheid.

Aanvang film om 19.30 uuur

Theaterzaal Het Witte Paard
Groenezoom 245, Rotterdam, 3075 GD

Kaartjes kopen

LET OP Door een storing werkt de betaalmodus tijdelijk niet. U kunt wel reserveren, maar niet per iDeal betalen. U ontvangt later een email met betaalinstructies.