Film: The Duke

Film: The Duke


Evenementgegevens


Een vrolijke film over een ‘redder der mensheid’ 🙂

Regie: Roger Michell Jaar: 2020 Land: GB Met: Helen Mirren en Jim Broadbent

Kaarten kopen

Over de film:

In 1961 stal Kempton Bunton, een 60-jarige taxichauffeur, Goya’s portret van de hertog van Wellington uit de National Gallery in Londen. Het was de eerste (en nog steeds de enige) diefstal uit de geschiedenis van het museum. In zijn losgeldbrieven schreef Bunton dat hij het schilderij zou teruggeven op voorwaarde dat de overheid ermee in zou stemmen om gratis televisie te verstrekken aan ouderen. Pas vijftig jaar later zou de volledige geschiedenis achter de diefstal bekend worden – een verbazingwekkend verhaal over hoe een rechtschapen man de wereld wilde veranderen en daarmee zijn zoon en zijn huwelijk redde.

bron:Filmvandaag.nl

The Duke is gebaseerd op dit bizarre en waargebeurde verhaal. Jim Broadbent en Helen Mirren spelen het echtpaar Bunton in deze dramatische comedy, over een eerlijke man die met een kleine misdaad de wereld wilde veranderen. Het is tevens de laatste film die Notting Hill-regisseur Roger Michell voor zijn overlijden in 2021 maakte. The Guardian beloonde The Duke al met vijf sterren.

bron: lantarenvenster.nl

 

 


Voorprogramma en maaltijd

Voorprogramma volgt

De maaltijd voor deze avond wordt verzorgd door het Witte Paard.

 

Aanvang voorprogramma 18.30 uur, waarna maaltijd en hoofdfilm
Zaal open vanaf 18.00 u.
Prijs €13,50

Alleen film is niet meer mogelijk. De zaal is niet groot en het enorm populaire concept is nu eenmaal maaltijd met voorprogramma en film.

Een strippenkaart voor € 35,00 voor drie keer film aansluitend + maaltijd.

Theaterzaal Het Witte Paard
Groenezoom 245, Rotterdam, 3075 GD

Kaartjes kopen