Film: The Angels’ Share

Film: The Angels’ Share


Evenementgegevens


UITVERKOCHT!!!

Deze af en toe hilarische film van Loach en scenarioschrijver Paul Laverty, hun tiende film samen, is twee films voor de prijs van een. De eerste helft is een sociaal-realistisch drama over een kansarme draaideurcrimineel die 300 uur taakstraf krijgt. Deel twee een misdaadkomedie waarin hij samen met drie andere kansarmen exorbitant dure whisky steelt. (bron: VPRO.nl)

Regie: Ken Loach; 2011

The Angel’s Share, die op het filmfestival van Cannes werd bekroond met de juryprijs, gaat over Robbie, een jongen uit een verkeerd milieu die van jongs af aan te horen heeft gekregen dat hij niets is en niets zal worden. Opgegroeid in de straten van Glasgow komt Robbie al vroeg in het criminele milieu terecht. Hij heeft schulden, loopt de gevangenis in en uit en heeft daarnaast zijn vriendin zwanger gemaakt. Een vriendin die bovendien uit een betere familie komt. Als het aan haar ouders ligt, bemoeit Robbie zich dan ook zo min mogelijk met haar.

Ingrediënten genoeg dus voor een zwaarmoedige film over de uitzichtloosheid van de Britse onderklasse. Toch heeft The Angel’s Share meer weg van het komische Looking for Eric dan het dramatische Kes. Loach omringt Robbie met een aantal extravagante personages die hij ontmoet tijdens een van zijn vele taakstraffen. Dat zorgt voor veel geestige situaties, zeker in het tweede deel van de film als Robbie en zijn vrienden het plan opvatten een hoeveelheid dure whisky te stelen.

Het levert een film op die misschien niet heel spectaculair is in het oeuvre van Loach, maar wel erg vermakelijk is en toch weer belangrijke punten maakt over de onderkant van de Britse samenleving. Samen met zijn vaste scenariopartner Paul Laverty blijft Loach structureel dit soort films maken over dezelfde jongeren die zich uit het verstikkende milieu proberen te worstelen waarin ze zijn opgegroeid. Of het Robbie in The Angel’s Share echt zal lukken te ontsnappen uit Glasgow, blijft in het midden, maar als kijker gun je het hem wel. Deze jongen heeft al zo ontzettend veel ellende meegemaakt in zijn leven dat je hoopt dat hij een nieuw leven mag beginnen. En als hij daar misschien een laatste misdaad voor nodig heeft: ach, dat vergeven we hem wel.

bron: filmtotaal.nl

 


Voorprogramma

Nosing/tasting van whisky door de Rotterdamse Cley distillery.

 

 


Met maaltijd van Roos Marijn!

Kaarten kopen

Aanvang voorprogramma 18.30 uur, aansluitend maaltijd gevolgd door de hoofdfilm om 19.30 uur
Zaal open vanaf 18.00 u.
Prijs €13,50

Alleen film: € 5,50 ; ook hiervoor is een kaartje te kopen.

Een strippenkaart voor € 35,00 voor drie keer film aansluitend + maaltijd is een mogelijkheid.

Aanvang film om 19.30 uuur

Theaterzaal Het Witte Paard
Groenezoom 245, Rotterdam, 3075 GD

Kaartjes kopen