Film: Run, Fatboy, Run

Film: Run, Fatboy, Run


Evenementgegevens


Woensdag 29 maart 2017 * Komische film

Met voorprogramma: Rob van Leemput, Vreewijker over de geheimen van het lopen, de pijn en het plezier.

Hoofdfilm

Run, Fatboy, Run -met Simon Pegg

2007, geregisseerd door David Schwimmer

Sinds Shaun of the Dead is acteur en scenarist Simon Pegg één van de meest geliefde filmklunzen van Groot-Brittannië. Hij schreef het subtiele scenario voor dit kunststukje en figureerde zelf in de hoofdrol als een kinderachtige neuroot in Londen die ooit wegrende van zijn zwangere vrouw tijdens hun bruiloft. Jaren later probeert hij haar terug te winnen van een Amerikaanse hufter die haar heeft verblind met uiterlijke schijn. Sterke komedie, met enkele zeer geslaagde grappen.(bron: vpro)

Dennis O’Dell (Simon Pegg) laat zijn zwangere verloofde Libby (Thandie Newton) vlak voor het altaar in de steek. Compleet in paniek nam hij de benen en verdween zo uit het leven van zijn grote liefde. Na zes jaar spijt van die beslissing te hebben gehad, wil hij haar dolgraag alsnog trouwen. Daarvoor moet hij niet alleen Libby terugwinnen, maar eerst en vooral haar “perfecte” nieuwe vriend Whit (Hank Azaria) buiten spel zetten. Die maakt indruk met zijn sportieve ambitie om voor een goed doel de marathon van Londen te gaan lopen. Om te bewijzen dat hij niet meer de loser van vroeger is, neemt Dennis zich voor die marathon ook te gaan lopen. Maar is dat makkelijker gezegd dan gedaan…

De komische Britse acteur Simon Pegg had al wat kleine filmrollen op zijn naam staan en meegewerkt aan talloze tv-series (waaronder het briljante “Spaced”) toen hij in 2004 samen met de bevriende regisseur Edgar Wright en collega Nick Frost hoge ogen gooide met de zombiekomedie ‘Shaun of the Dead’, naar een zelfgeschreven script. Het drietal maakte een paar jaar later de actiekomedie ‘Hot Fuzz’, maar Pegg had ondertussen al aan Hollywood geroken met zijn rolletje in Mission: Impossible III. In de Engels-Amerikaanse productie Run, Fat Boy, Run heeft hij weer een dragende rol. Het scenario schreef Pegg dit keer samen met de Amerikaan Michael Ian Black. De regie is in handen van David Schwimmer, voornamelijk bekend als Ross uit de sitcom “Friends”. Schwimmer en Pegg waren overigens allebei te zien in de indrukwekkende dramareeks “Band of Brothers”. (bron: film1)

Voorprogramma

Als gastspreker zal Rob van Leemput, Vreewijker, vertellen over het lopen van een marathon. Hij heeft er diverse gedaan en zal het publiek inwijden in de geheimen van het lopen, de pijn en het plezier.

Na deze inleiding zal de film nog leuker zijn om te zien!

Reserveren film en maaltijd is nodig: ln.kjiweervmuidop@nerevreser

Aanvang 18.30 uur.
Zaal open vanaf 18.00 u.
Prijs €12,50

Alleen film: € 5,- , ook dit reserveren s.v.p.

Aanvang film om 19.30 u

Theaterzaal Het Witte Paard
Groenezoom 245, Rotterdam, 3075 GD

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save