Ray en Afterparty!!

Ray en Afterparty!!


Evenementgegevens


poster-Film juni15-A524 Juni 2015: Film en Afterparty met jazz-dj’s Ben en Berny!

Aanvang 19.30 uur Zaal open vanaf 19.00 u. prijs € 5,00

Omdat het de laatste in het seizoen is én omdat het bijna North Sea Jazz is hebben we dit keer geen voorprogramma maar een JAZZIGE film en AFTERPARTY!

Film: Ray

Amerikaanse biografische film uit 2004 over het leven van de blinde Amerikaanse rhythm and blues artiest Ray Charles.

De film, met Jamie Foxx in de hoofdrol, werd geregisseerd door Taylor Hackford. Jamie Foxx won voor zijn titelrol een Oscar voor Beste Acteur.

In Ray wordt voor het eerst het echte verhaal verteld van de unieke Amerikaanse artiest Ray Charles. Zowel zijn leven als zijn werk worden eerlijk en gedetailleerd in Ray over het voetlicht gehaald. De film is het eindproduct van een lange periode waarin regisseur Taylor Hackford zich heeft verdiept in de persoonlijke en muzikale geschiedenis van Ray Charles. Ray Charles wordt in Ray vertolkt door de veelzijdige Jamie Foxx.

Ray Charles was een man die een bewogen leven leidde. Hij overwon obstakels waar de gemiddelde mens gillend voor weg zou rennen en was een van de grondleggers van een nieuwe muzieksoort. Een perfect onderwerp voor een biografische film dus. Dat dacht regisseur Taylor Hackford in 1987 ook, maar geen enkele studio zag heil in zijn plannen. Pas vijftien jaar later kreeg hij de mogelijkheid om zijn droomproject te realiseren. Hackford nam toen een van de slimste beslissingen van zijn carrière: hij castte Jamie Foxx in de hoofdrol. Toen Foxx na een ‘auditie’ bij Ray Charles zelf ook diens zegen kreeg, kon men pas echt aan de slag. De film werd net voor Charles’ dood in de vroege zomer van 2004 afgerond; hij heeft de film nog kunnen ‘zien’ en gaf er zijn goedkeuring aan.

bron: filmtotaal.nl

AFTERPARTY!

Na afloop van de film draaien dj’s Ben en Berny heerlijke, onvervalste JAZZ!

B&B Collective.

Sinds najaar 2007 zijn deze twee muziekmannen gestart met als doel goede muziek te delen met een groter publiek. Vanaf september 2011 presenteren zij als gastpresentatoren radioshows en muziekspecials bij Drechtstad FM en ATOS Radio. De ontmoeting tussen deze twee muziekmannen vond plaats bij een van de vinylrekken bij Velvet Music in Dordrecht (waar anders!?). Sindsdien hebben zij hun turntables laten draaien bij Cafe Merz, Wereld Jazzdagen Dordrecht, Bibelot, Jazzpodium DJS en privéparty’s. En nu als debuut bij Vreewijk Cultuur in Rotterdam. Zij draaien het liefst de échte LP’s , 12-inch en single’s.

CV en Muziekstijl

DJ BK (Ben Korzelius) legt begin jaren ‘70 zijn eerst singles op de draaitafels in Poppodium Bibelot in Dordrecht. Vanaf 1998 is hij regelmatig te vinden in de dj-booth van Jazzpodium DJS Dordrecht. Ook draaide hij in Café Merz (“Bricks and Beats”), Dolhuys, 40 jaar Bibelot feest, Wereld Jazz Dagen Dordrecht en Big Rivers Festival en thans bij de Jazz and Beyond concerten in Jazzpodium DJS. DJ BK draait een fortuinelijke mix van vintage ‘60-soul en ‘70-funk, danceable (nu)jazz , brasilectro en Afrobeat en worldgrooves, voor de dansliefhebbers.

Maar ook lounge, ambient of easy-jazz listening; voor sofa, dancefloor en relaxation. Belangrijk doel van zijn muziekkeuze is: creating good moods!

Burn the DJ (Berny Manspeaker) heeft vanaf zijn jeugdjaren interesse in veel muziekstijlen, soul, rock, jazz, new wave, powerpop, folk, wereldmuziek, funk, disco, bijna alles is wel een tijdje aanleiding geweest om zich daarin te verdiepen. Via platenzaken en lokale radio en tv- programma’s over cultuur en het meewerken aan artikelen en recensies in onafhankelijke tijdschriften is deze brede kennis in stand gehouden. Recentelijk stelt hij programma’s samen voor ATOS Radio, EASY JAZZ, waarbij naast de jazz, soul en wereldmuziek een rol speelt.

 

 

Welke films worden vertoond blijft een verrassing tot een maand voor de vertoning. Dan worden de titels en inhoud kenbaar gemaakt op de website.

Om de maand wordt er een maaltijd geserveerd vooraf aan de filmavond. Voor 2015 is dat in januari, maart en mei.

 

Aanvang 19.30 uur Zaal open vanaf 19.00 u. prijs € 5,00