Film: Nomadland

Film: Nomadland


Evenementgegevens


UITVERKOCHT!!!

Frances McDormand speelt Fern, een weduwe uit een opgeheven mijndorpje die in een wit busje aan het zwerven slaat, net als talloze andere oudere Amerikanen zonder huis of pensioen die van Amazon-warenhuis naar hamburgertent naar suikerbietenoogst trekken. Gedwongen misschien, maar trots. Ik ben niet dakloos, zegt Fern. Ik ben huisloos.

Regie: Chloé Zhao – Jaar: 2020 – Prijzen: de Gouden Leeuw voor Beste Film in Venetië en werd in april bekroond met twee Golden Globes en drie Oscars (beste film, regie en vrouwelijke hoofdrol)

Over de film:

Ferns echtgenoot is overleden, de mijn waar hij werkte is gesloten, het stadje waar ze woonde werd opgedoekt. Sindsdien woont ze in een aftands wit busje. Trots en vastberaden timmert ze eigenhandig plankjes en deurtjes om haar campertje bewoonbaar te maken. Fern is niet het type dat bij de pakken gaat neerzitten.

In Nomadland, bekroond met een Oscar voor Beste film, Beste regie en Beste vrouwelijke hoofdrol, sluit ze zich aan bij een groep rondreizende zestigers en zeventigers die bij de financiële crisis van 2008 huis en baan zijn verloren en verder moeten in het Amerika zonder sociaal vangnet. Het zijn de mensen die zijn uitgespuugd door het kapitalistische systeem en bestaan bij de gratie van seizoensarbeid: nu eens een paar weken pakketjes inpakken bij Amazon, dan weer schoonmaken op een camping. Ze vormen een onzichtbare parallelle schaduwmaatschappij die de ‘normale wereld’ faciliteert.

Docudrama Nomadland is gebaseerd op het non-fictieboek Nomadland: Surviving America in the Twenty-First Century. Een aantal ‘nomaden’ uit het boek speelt zichzelf, Fern is een bedacht personage. Vaak is haar rol die van aangever: door te luisteren naar de levensverhalen van de echte rondreizenden geeft zij hun letterlijk een stem.
bron: LantarenVenster

Over de regisseur: Chloé Zhao

Chloé Zhao, geboren als Zhao Ting (Chinees: 趙婷) (Peking, 31 maart 1982), is een Chinees-Amerikaanse filmregisseuse en scenarioschrijfster. In 2021 won ze met de dramafilm Nomadland de Oscar voor beste film en beste regie.

Zhao werd door actrice Frances McDormand ingeschakeld om het boek Nomadland van schrijfster Jessica Bruder te verfilmen. De film leverde Zhao in 2021 de Oscar voor beste film en beste regie op. Ze werd zo de eerste niet-blanke vrouw (en tweede vrouw ooit) die tot beste regisseur werd uitgeroepen.
bron: Wikipedia


Voorprogramma en maaltijd

Voorprogramma volgt

De maaltijd voor deze avond wordt weer verzorgd door het Witte Paard.

Info

 

Aanvang voorprogramma 18.30 uur, aansluitend maaltijd gevolgd door de hoofdfilm om 19.30 uur
Zaal open vanaf 18.00 u.
Prijs €13,50

Alleen film: € 5,50

Een strippenkaart voor € 35,00 voor drie keer film aansluitend + maaltijd.

Aanvang film om 19.30 uuur

Theaterzaal Het Witte Paard
Groenezoom 245, Rotterdam, 3075 GD

Let op!

U heeft een coronapas nodig voor de entree, als bewijs dat u bent gevaccineerd, onlangs negatief bent getest of hersteld van covid 19.

Heeft u geen coronapas, dan kunt u zich gratis laten testen voor een QR-code, waarmee u toegang kunt krijgen. Ook heeft u een identiteitsbewijs nodig voor een entree.

TICKETS