Film: Lucky

Film: Lucky


Evenementgegevens


UITVERKOCHT!

“Lucky” volgt de spirituele reis van een nukkige, 90 jarige, kettingrokende atheïst (Harry Dean Stanton). Iedereen kent Lucky in het zonovergoten stadje in Arizona. Veel gebeurt er niet vandaag, en morgen waarschijnlijk ook niet.

Hij heeft een rigide levensritme: bed uit, sigaret, yoga, sigaret, aankleden, laarzen aan, hoed op, de deur uit.
Lucky keuvelt en kibbelt met zijn dorpsgenoten en toevallige passanten (onder wie David Lynch, die zijn schildpad is verloren). Ondertussen moet hij vrede maken met het idee dat ook zijn leven eindig is.

“Lucky” is een liefdesbrief aan het leven en een meditatie over eindigheid, spiritualiteit en menselijke verbinding.
Bovendien is de film een ode aan de carrière van de acteur Harry Dean Stanton. (Bron: Filmvandaag/Magnolia pictures).

VS 2017 – John Carroll Lynch. Met: Harry Dean Stanton, David Lynch, Ron Livingston.

 

Kaarten kopen

Over de film:

De acteur speelt het negentigjarige titelpersonage prachtig, of het nu in cowboyhoed is of alleen in zijn onderbroek. Lucky is voornamelijk de show van Harry Dean Stanton, en een waardig afscheid van de acteur.

Lucky is een oorlogsveteraan die tijdens de Tweede Wereldoorlog in de marine dienst deed, zo blijkt uit een gesprek in de film, als hij een andere veteraan spreekt. Dit gedeelte uit Lucky’s levensgeschiedenis lijkt geïnspireerd op dat van Harry Dean Stanton zelf, die ook in de marine zat tijdens de Tweede Wereldoorlog. Details over de oorlog waarin beide veteranen vochten lijken zo uit het leven gegrepen, wat Stantons acteerwerk extra cachet en realisme geeft. Dit is niet slechts een acteur die een rol speelt als een man die terugkijkt op een lang leven op het moment dat de dood dichter en dichterbij lijkt te komen, Stanton beleefde die situatie op dat moment ook echt (bron: filmtotaal.nl)

 

Over de regisseur

John Carroll Lynch (Boulder, 1 augustus 1963)

John Carroll Lynch (Boulder, 1 augustus 1963) is een Amerikaans acteur. Hij maakte in 1993 zijn film- en acteerdebuut met een naamloos rolletje in de aan Jack Lemmon en Walter Matthau opgehangen komedie Grumpy Old Men. Sindsdien speelde hij in meer dan veertig andere films, meer dan vijftig inclusief televisiefilms. Lynch is voornamelijk te zien in bijrollen.

Behalve filmrollen speelde Lynch wederkerende personages in meer dan honderd afleveringen van verschillende televisieseries. Hij is geen familie van David Lynch. (bron Wikipedia)

Voorprogramma en maaltijd

De maaltijd voor deze avond wordt weer verzorgd door Het Witte Paard.

Voorprogramma: Kort portret van de acteur Harry Dean Stanton.

Aanvang 18.30 uur
Zaal open vanaf 18.00 u.
Prijs €14,50 voor film en maaltijd

Let op, de aangeduide eindtijd is bij benadering, omdat het voorprogramma van wisselende lengte is.

Een strippenkaart voor € 39,50 voor drie keer film + maaltijd. Zie voor spelregels strippenkaart: pagina-contact

Theaterzaal Het Witte Paard
Groenezoom 245, Rotterdam, 3075 GD

TICKETS