Film: Les plus belles années d’une vie

Film: Les plus belles années d’une vie


Evenementgegevens


Jean-Louis Trintignant en Anouk Aimée.

‘Alle liefdesverhalen lopen slecht af. Ze lopen alleen goed af in films.’ Jean-Louis Duroc (Jean-Louis Trintignant) kan het weten: hij is in de tachtig en heeft in zijn leven heel wat vrouwen teleurgesteld. 

bron: de Volkskrant

Regie: Claude Lelouch Jaar: 2019 Land: Frankrijk

Kaarten kopen

Nu woont hij vanwege geheugenproblemen in een verpleeghuis, waar de romantiek ver te zoeken is. Totdat hij bezoek krijgt van Anne (Anouk Aimée), zijn oude liefde. Hoewel hij haar niet direct herkent, is het duidelijk dat de twee een verleden delen.

Over de film:

Ruim vijftig jaar nadat ze elkaar voor het laatst zagen in de romantische klassieker ‘Un homme et une femme’ (1966) treffen Jean-Louis (Trintignant) en Anne (Aimée) elkaar weer. De tijd is vooral hard geweest voor Jean-Louis, die slecht ter been is en steeds meer vergeet. Maar de tijd met Anne is hij nooit vergeten. Sympathiek vervolg met nagenoeg dezelfde cast en crew. Doorsneden met fragmenten uit het origineel, zodat het verstrijken van de tijd (Trintignant en Aimée zijn inmiddels ver over de tachtig) goed zichtbaar wordt. Toch maakte Lelouch geen film over de (naderende) dood, maar over het (resterende) leven.
bron: vprogids.nl

Over de regisseur:

Na enkele flops vestigde hij internationaal zijn naam met het romantische drama Un homme et une femme uit 1966, met Anouk Aimée en Jean-Louis Trintignant in de hoofdrollen. De film won dat jaar een Gouden Palm op het Filmfestival van Cannes. Tevens won deze film twee Oscars, die van Beste Niet-Engelstalige film en die van Beste oorspronkelijke scenario. Lelouch nam met de twee hoofdrolspelers in 1986 een vervolg op deze film op, Un homme et une femme, 20 ans déjà. In 2020 kwam hij opnieuw op het thema terug met dezelfde acteurs als tachtigers: Les plus belles années d’une vie.”

bron: wikipedia.nl

 


Voorprogramma en maaltijd

Voorprogramma volgt

De maaltijd voor deze avond wordt verzorgd door het Witte Paard.

 

Aanvang voorprogramma 18.30 uur, waarna maaltijd en hoofdfilm
Zaal open vanaf 18.00 u.
Prijs €13,50

Let op, de aangeduide eindtijd is bij benadering, omdat het voorprogramma van wisselende lengte is.

Alleen film is niet meer mogelijk. De zaal is niet groot en het enorm populaire concept is nu eenmaal maaltijd met voorprogramma en film.

Een strippenkaart voor € 35,00 voor drie keer film aansluitend + maaltijd.

Theaterzaal Het Witte Paard
Groenezoom 245, Rotterdam, 3075 GD

TICKETS