Film: La Odisea

Film: La Odisea


Evenementgegevens


UITVERKOCHT!! ‘Een Argentijnse versie van OCEAN’S ELEVEN, met Fermin als een moderne Robin Hood’ NRC

In LA ODISEA maken we kennis met een groep vrienden uit een Argentijns dorpje, die het heft in eigen handen neemt wanneer hun spaargeld van hen wordt afgenomen. Een innemend en komisch verhaal over de veerkracht van de gewone man. Met Ricardo Darín (EL SECRETO DE SUS OJOS, WILD TALES) in de hoofdrol.

Regie: Sebastián Borensztein Jaar: 2019 Land: Argentinië

De film won bij de uitreiking van de Goya’s – de Spaanse Oscars – de prijs voor Best Iberoamerican Film (Best Spaans-Amerikaanse film).

Over de film:

Ferns echtgenoot is overleden, de mijn waar hij werkte is gesloten, het stadje waar ze woonde werd opgedoekt. Sindsdien woont ze in een aftands wit busje. Trots en vastberaden timmert ze eigenhandig plankjes en deurtjes om haar campertje bewoonbaar te maken. Fern is niet het type dat bij de pakken gaat neerzitten.

Voormalig voetballer Fermín Pelassi (Ricardo Darín) en zijn vrouw Lidia besluiten hun droom waar te maken door samen met dorpsgenoten een bedrijf op poten te zetten. Ze verzamelen het geld wat ze daarvoor nodig hebben en vertrouwen het bedrag toe aan de lokale bank. Maar even later verdwijnt de corrupte bankmanager met al hun geld, vlak voor de beruchte Corralito. De vrienden bundelen hun krachten om terug te krijgen wat hen toebehoort en bedenken een wraakplan.
bron:cinéart

La odisea is bijna historische fantasie. De film heeft geen gelikt camerawerk of messcherpe dialogen, maar dat draagt juist bij aan de charme. Het gaat niet om geniale dieven zoals in de Oceans-trilogie, maar om onhandige sukkels die gemotiveerd door onrecht het heft in eigen handen nemen. Ricardo Darín is het lichtpunt van de film – mede omdat de personages uit de vrienden­groep niet volledig zijn uitgewerkt, en ondanks de voorspelbare wendingen in de plot.
bron: Filmkrant

Over de regisseur: Chloé Zhao

Geboren: 1963, Buenos Aires, Argentinië

Sebastián Borensztein is een Argentijnse scenarioschrijver en filmregisseur, vooral bekend van de films Chinese Take-Away, Heroic Losers en de horrortelevisieminiserie El garante.

bron: Wikipedia


Voorprogramma en maaltijd

Voorprogramma volgt

De maaltijd voor deze avond wordt weer verzorgd door het Witte Paard.

Info

 

Aanvang voorprogramma 18.30 uur, aansluitend maaltijd gevolgd door de hoofdfilm om 19.30 uur
Zaal open vanaf 18.00 u.
Prijs €13,50

Alleen film is niet meer mogelijk. De zaal is niet groot en het enorm populaire concept is nu eenmaal maaltijd met voorprogramma en film.

Een strippenkaart voor € 35,00 voor drie keer film aansluitend + maaltijd.

Aanvang film om 19.30 uuur

Theaterzaal Het Witte Paard
Groenezoom 245, Rotterdam, 3075 GD

TICKETS