Film: La Graine et le Mulet

Film: La Graine et le Mulet


Evenementgegevens


Eindelijk, na anderhalf jaar, weer film mét maaltijd bij PodiumVreewijk!

De film ‘La Graine et le Mulet’ (‘Het graan en de harder’, d.i. een vissoort die in de film verwerkt wordt in een couscousgerecht). Een prachtige community-film over een 61 jarige Tunesische immigrant die na 35 jaar trouwe dienst wordt ontslagen op een scheepswerf in de kleine Franse havenstad Sète. Na veel raadgeving van zijn familie besluit hij van zijn ‘oprotpremie’ een boot te kopen die hij wil ombouwen tot restaurant….

De film ontving vier Césars: voor beste film, beste regie, beste scenario en best debuterende actrice.

Deze film wordt vertoond in de plaats van ‘The man without a past’ die in maart 2020 op het programma stond. Met deze ‘eetfilm’ vieren we dat we weer kunnen gaan draaien en mét nieuwe partners in het restaurant, namelijk Mireille van den Berg en Bob Richters.

La Graine et le Mulet is een Franse film van Abdellatif Kechiche die werd uitgebracht in 2007.

Over de film:

La Graine et le Mulet gaat over een immigrantenfamilie in de Zuidfranse vissershaven Sète. Centraal staat de begin zestiger Slimane, die na vijfendertig jaar wordt ontslagen op een scheepswerf. Met de oprotpremie koopt hij een oude kotter, waarin hij een restaurantje wil beginnen. Lastig genoeg in een omgeving vol onderhuids racisme, maar familieperikelen maken het nog moeilijker. Slimane is gescheiden en woont samen met de eigenaresse van een hotelletje en haar tienerdochter. In de ogen van zijn eerste vrouw en zijn volwassen kinderen is hij een achter zijn pik aanlopende sukkel. Overwinnen zij hun wrok en helpen zij hem zijn restaurant te realiseren?
bron: de filmkrant

Over de regisseur: Abdellatif Kechiche

De in Tunesië geboren maar in Frankrijk werkende filmmaker lijkt met la graine et le mulet (Het zaad en de onnozelaar) uit de lucht te vallen, maar dat is niet zo. Net zoals Kechiche’s vorige film, de tragikomedie L’Esquive (2004), behaalde La Graine et le Mulet vier Césars: de César voor beste film, de César voor beste regisseur en de Césars voor beste jong vrouwelijk talent en voor beste scenario. De reden kan niet zijn dat la faute à voltaire (De fout van Voltaire) en l’esquive (De ontwijking) niet opvielen. Beide immigrantendrama’s wonnen prestigieuze prijzen. la faute à voltaire, met de uitstekende actrice Élodie Bouchez, werd onder meer in 2001 op het filmfestival in Venetië tot beste debuut uitgeroepen. En l’esquive won drie jaar geleden in Frankrijk vier Césars, waaronder voor beste film en beste regisseur.
bron: de filmkrant


Voorprogramma en maaltijd

Mireille van den Berg die juni j.l. met de bedrijfsvoering van Het Witte Paard is begonnen met haar team, verzorgt het voorprogramma én de maaltijd voor deze avond.

Info

Heeft u destijds één of meerdere kaartjes voor de (afgelaste) filmavond van 25 maart 2020 gekocht, dan gelden deze kaartjes voor de komende filmvoorstelling met maaltijd.

Aanvang voorprogramma 18.30 uur, aansluitend maaltijd gevolgd door de hoofdfilm om 19.30 uur
Zaal open vanaf 18.00 u.
Prijs €13,50

Alleen film: € 5,50

Een strippenkaart voor € 35,00 voor drie keer film aansluitend + maaltijd.

Aanvang film om 19.30 uuur

Theaterzaal Het Witte Paard
Groenezoom 245, Rotterdam, 3075 GD

Let op!

U heeft een coronapas nodig voor de entree, als bewijs dat u bent gevaccineerd, onlangs negatief bent getest of hersteld van covid 19.

Heeft u geen coronapas, dan kunt u zich gratis laten testen voor een QR-code, waarmee u toegang kunt krijgen. Ook heeft u een identiteitsbewijs nodig voor een entree.

Voor deze voorstelling zijn geen kaarten meer te koop. Iedereen die voor maart 2020 een kaartje had gekocht is welkom. Let op uw mail voor een bevestiging.