Film: Fisherman’s Friends

Film: Fisherman’s Friends


Evenementgegevens


’thoroughly amiable and upbeat British comedy’

Een yuppie ontdekt een traditioneel vissers­koor en bezorgt ze hun grote doorbraak in deze op ware gebeurtenissen gebaseerde feelgood-film.
Het is echt gebeurd – zo’n beetje. De Fisherman’s Friends, een amateurkoor van zeemannen uit Port Isaac, Cornwall, werden in 2010 bij toeval ontdekt door een deejay. Een platendeal, tv- en live-optredens en nationale roem volgden. 

bron: Independent.co.uk en Filmkrant

Regie: Chris Foggin Jaar: 2019 Land: Groot-Brittannië

Kaarten kopen

Over de film:

Danny, een snel levende, cynische muziekdirecteur uit Londen, gaat met tegenzin naar Cornwall tijdens het vrijgezellenweekend van zijn collega Henry, waar hij door zijn baas, Troy, voor de gek wordt gehouden om te proberen een groep shanty-zingende vissers binnen te halen. Danny wordt de ultieme ‘vis uit het water’, die worstelt om het respect en enthousiasme te winnen van de onwaarschijnlijke jongensband die bestaat uit Jim, Jago, Leadville en Rowan, die vriendschap en gemeenschap belangrijker vinden dan roem en fortuin. In een poging de scepsis van de vissers over de muziekbusiness te overwinnen, wordt Danny aangetrokken door de gemeenschap, wordt zijn integriteit op de proef gesteld en wordt uiteindelijk de betekenis van loyaliteit, liefde en vriendschap getoond. Dit dwingt Danny om opnieuw te evalueren wat er echt toe doet in het leven, waardoor hij uiteindelijk de kans krijgt op een ander soort succes, wat ertoe leidt dat hij verliefd wordt op Jim’s dochter, Alwyn.
bron: Wikipedia.org

Over de regisseur:

Foggin werd geboren in Sunderland in 1985, Tyne and Wear. Hij studeerde media en film aan de Northumbria University in Newcastle.

Terwijl hij in een broodjeszaak werkte, bood een kennis hem een baan aan als assistent-vloerloper bij een ITV-drama genaamd Place of Execution. In 2010 werd hij gepromoveerd tot assistent-regisseur in film en televisie. Hij heeft achter de schermen aan verschillende films gewerkt, zoals My Week with Marilyn, Jane Eyre, The Double en The Iron Lady.

Foggin begon met regisseren in 2011 met drie korte films, waarvan de bekendste Friend Request Pending is met in de hoofdrol Judi Dench en Tom Hiddleston. De film maakte deel uit van de officiële selectie van het 55e BFI London Film Festival en ontving verschillende erkenningen. Foggins eerste low-budget speelfilm, Kids in Love, met Will Poulter, Alma Jodorowsky en Cara Delevingne, werd opgenomen voor Ealing Studios in 2013.
bron: wikipedia.org

 


Voorprogramma en maaltijd

Voorprogramma: optreden Shanti koor Barend Fox

De maaltijd voor deze avond wordt verzorgd door het Witte Paard.

 

Aanvang 18.30 uur
Zaal open vanaf 18.00 u.
Prijs €13,50 voor film en maaltijd

Let op, de aangeduide eindtijd is bij benadering, omdat het voorprogramma van wisselende lengte is.

Een strippenkaart voor € 35,00 voor drie keer film + maaltijd. Zie voor spelregels strippenkaart: pagina-contact

Let op:

Met ingang van maart 2023:

Zijn er twee soorten kaartjes te verkrijgen:

  • 1. Losse kaarten via de website, dan betaal je automatisch via iDeal;
  • 2. Strippenkaart (€ 35,00) met betaling aan de zaal via pin.

Losse kaartjes reserveren per email gaat niet meer! zie ook pagina-contact

Theaterzaal Het Witte Paard
Groenezoom 245, Rotterdam, 3075 GD

TICKETS