Film: Druk (Dronken)

Film: Druk (Dronken)


Evenementgegevens


De avond van 25 januari is afgelast!!! De film schuift een maand op, kaartjes blijven geldig. Tot ziens op 22 februari.

Deense komedie

“Op alcohol, de oorzaak en oplossing van alle problemen in het leven.” Zo toastte Homer Simpson ooit in The Simpsons. Het is een filosofie die de hoofdpersonen van Druk onderschrijven. Thomas Vinterbergs nieuwste film onderzoekt zowel de positieve als negatieve effecten van alcohol en de drinkcultuur van Denemarken, met zowel hilarische als tragische gevolgen.

bron: Filmtotaal

Regie: Thomas Vinterberg Jaar: 2020 Land: Denemarken
Prijzen o.a. : Oscar voor beste acteur Mads Mikkelsen

Kaarten kopen

Over de film:

Er bestaat een theorie dat een bescheiden hoeveelheid alcohol in ons bloed geestverruimend werkt, onze problemen vermindert en de creativiteit verhoogt. Gesteund door deze theorie, beginnen Martin en zijn drie middelbare school collega’s aan een experiment waarbij ze de hele dag een constant en weloverwogen alcoholpromillage in hun systeem handhaven. De eerste resultaten zijn zeer positief, de uitgebluste leraren komen weer tot leven en zelfs de resultaten van hun klassen verbeteren. Terwijl de glazen in een rap tempo achterover worden geslagen, is het voor sommigen steeds moeilijker om controle over de situatie te behouden en blijkt het experiment grotere gevolgen met zich mee te brengen dan verwacht.
bron: Filmtotaal

Over de regisseur:

Thomas Vinterberg (Kopenhagen, 19 mei 1969) is een Deense filmregisseur en scenarioschrijver die samen met Lars von Trier, Kristian Levring en Søren Kragh-Jacobsen de Dogma 95-beweging oprichtte. Hij werd zowel in 2000 (voor Festen) als 2013 (voor Jagten) genomineerd voor de BAFTA Award voor beste niet-Engelstalige film. Meer dan dertig andere filmprijzen won Vinterberg daadwerkelijk, waaronder de juryprijs van het Filmfestival van Cannes 1998 (voor Festen), de European Film Award voor Europese ontdekking van het jaar in 1998 (voor Festen), die voor uitmuntende Europese prestatie in de cinema in 2008 (voor het werk met Dogma 95) en die voor beste scenarioschrijver in 2012 (voor Jagten), een Independent Spirit Award (voor Festen) en de publieksprijs van het International Film Festival Rotterdam 1999 (voor Festen).

bron: wikipedia.org

 


Voorprogramma en maaltijd

Voorprogramma volgt

De maaltijd voor deze avond wordt verzorgd door het Witte Paard.

 

Aanvang voorprogramma 18.30 uur, waarna maaltijd en hoofdfilm
Zaal open vanaf 18.00 u.
Prijs €13,50

Let op, de aangeduide eindtijd is bij benadering, omdat het voorprogramma van wisselende lengte is.

Alleen film is niet meer mogelijk. De zaal is niet groot en het enorm populaire concept is nu eenmaal maaltijd met voorprogramma en film.

Een strippenkaart voor € 35,00 voor drie keer film aansluitend + maaltijd.

Theaterzaal Het Witte Paard
Groenezoom 245, Rotterdam, 3075 GD

TICKETS