Film: Youth met poëtisch voorfilmpje

Film: Youth met poëtisch voorfilmpje


Evenementgegevens


Woensdag 25 januari 2017 – Film: Youth

Met maaltijd van Roos Marijn.

In Het Witte Paard

pg-10-caine-cannes-1-fioritoDe film: Youth

Van Paolo Sorrentino 2013

Michael Caine en Harvey Keitel spelen Fred en Mick, twee oude vrienden die in een luxe resort in de Alpen vertoeven voor een lange rustgevende vakantie. Ze kijken terug op hun veelbewogen leven als respectievelijk componist/dirigent en regisseur. Ondertussen geven ze op hun eigen manier hun ongezouten mening over de levens van hun kinderen, de jonge studenten in Micks schrijversgroepje en op andere hotelgasten. In tegenstelling tot Mick die nog steeds werkt aan zijn laatste filmscript is Fred gepensioneerd en heeft geen enkel verlangen nog terug te gaan naar zijn muziek. Maar iemand met een hoog aanzien heeft er alles voor over om de grootmeester nog eenmaal zijn composities te zien dirigeren.

youthYouth

Sorrentino benaderd zijn films als muzikale composities, en in het geval van Youth heeft hij ervoor gekozen om een componist tot de hoofdpersoon te maken. Hierdoor krijgt muziek een grotere boventoon dan in zijn vorige films. In de film zijn beide hoofdpersonen al voorbij hun houdbaarheidsdatum. Hoewel de een er rust mee heeft genomen en met pensioen is gegaan. De ander wil juist graag een comeback en werkt aan zijn magnum opus. De tegenstellingen gaan door in de gehele film. Zo zien we dat de Koningin van Engeland graag de Fred nog een keer aan het werk wil zien, waar hij zelf eigenlijk niet wilt. En we zien mensen juist Mick adviseren dat hij toch echt maar beter kan stoppen. Precies het tegenovergestelde van wat ze beide willen.

 

De badgasten

youth-3De film blijft een groot deel draaien over deze twee oude vrienden en de manier waarop ze omgaan met ouder worden. Maar het draait niet alleen om hun, de film geeft ook op een humoristische wijze kijk op de andere badgasten. Hieronder valt een acteur die niet blij is dat hij steeds wordt herinnerd vanwege een bepaalde rol. Of de moddervette voetballer Diego Maradona, al wordt deze niet bij naam genoemd. Het feit dat hij gespeeld wordt door de Diego Maradona lookalike Roly Serrano zegt genoeg. Al laat de scene waarin  deze dikke man minutenlang een tennisbal hooghoudt natuurlijk ook een grote hint na.

bron: filmgeek.nl

De voorfilm: Slimtime

2010

Afslanken doe je zo! Leuke animatie van vier fantasievolle studenten.

Terwijl zijn vrouw een hippe afslankingsbehandeling ondergaat, besluit de nieuwsgierige André om wat rond te wandelen en een kijkje te nemen in dit ongewone centrum, vol ronde konten en vreemde machines.

maxresdefault slimtime-still

 

 

 

 

 

 

 

Reserveren film en maaltijd is nodig: reserveren@podiumvreewijk.nl

Aanvang 18.30 uur.
Zaal open vanaf 18.00 u.
Prijs €12,50

Alleen film: € 5,- , ook dit reserveren s.v.p.

Aanvang film om 19.30 u

Theaterzaal Het Witte Paard
Groenezoom 245, Rotterdam, 3075 GD