Film: Brokeback Mountain

Film: Brokeback Mountain


Evenementgegevens


Woensdag 22 februari 2017 – Film: Brokeback Mountain

De keuzefilm van Paulus de Groot
Deze maand hebben we een gastprogrammeur bij PodiumVreewijk | film: Paulus de Groot is Outsider-Art kunstenaar en woont en werkt in Rotterdam.
In zijn werk en leven is homosexualiteit een rode draad, vandaar ook zijn filmkeuze.
Het voorprogramma biedt een mooi en integer visueel inzicht in zijn schilderen, expositie(s) van zijn schilderijen en zijn wereld van leven en werken.
Paulus is een bekende persoonlijkheid in Vreewijk en wordt 14 februari 40 jaar.

Voorfilm

Over de kunstenaar: fragmenten uit Rotterdamse Kunstdagen, Kunst met Peren en Paulus de Groot solo uit 2010.

Maaltijd: Mac ’n cheese van Roos Marijn = ook de keuze van Paulus!

In Film-Theaterzaal van Het Witte Paard

 

Hoofdfilm

Brokeback Mountain geregisseerd door Ang Lee
met Jake Gyllenhaal, Heath Ledger en Michelle Williams

Verhaal

Twee jonge mannen ontmoeten elkaar in de zomer van 1963 en komen tot een onverwachte band. Ze hoeden samen schapen op Brokeback Mountain. Als de klus er op zit gaan ze ieder hun weg en brengen langzamerhand orde in hun bestaan. Een hernieuwde kennismaking, jaren later, brengt alles aan het wankelen. De gevolgen van de diepe band, die nog steeds blijkt te bestaan, dreunen door. De kracht van de liefde wordt danig op de proef gesteld. (bron: moviemeter).

Recensie

Geluk hangt voor een groot deel af van de keuzes die je in je leven maakt. Terugkijkend zou je soms willen dat je dingen anders had gedaan. Eén woord had al zoveel kunnen uitmaken. Eén aanraking had al zoveel kunnen veranderen. Maar je deed niets. En de gevolgen hiervan waren ingrijpend. Brokeback Mountain gaat over dergelijke sleutelmomenten.

Nog voordat de film goed en wel in de bioscopen draait, is Brokeback Mountain al een van de meest besproken films van het jaar (2006). Het gegeven van twee cowboys – het toonbeeld van echte mannelijkheid – die het met elkaar doen, fascineert blijkbaar. Een dergelijke benadering doet de film echter tekort. Dit is geen film met een homoseksuele agenda. Dit is een liefdesfilm, puur en simpel. Een film over hoe mensen kiezen hun leven te leiden, over een wereld die hen die keuzevrijheid misschien niet gunt, over onderdrukte verlangens en over loslaten. Regisseur Ang Lee overtreft zichzelf en dompelt de kijker onder in cinematografische weelde. Brokeback Mountain is misschien wel de beste film van 2006. (bron: recensie filmtotaal)

 

Reserveren film en maaltijd is nodig: ln.kjiweervmuidop@nerevreser

Aanvang 18.30 uur.
Zaal open vanaf 18.00 u.
Prijs €12,50

Alleen film: € 5,- , ook dit reserveren s.v.p.

Aanvang film om 19.30 u

Theaterzaal Het Witte Paard
Groenezoom 245, Rotterdam, 3075 GD

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save