Film ‘Breaking and Entering’

Film ‘Breaking and Entering’


Evenementgegevens


29 april – Met voorprogramma over monumentenstatus 300 woningen in Vreewijk.

breaking-and-enteringDe film: Breaking and Entering (2006)

van Anthony Minghella

met Jude Law, Juliette Binoche en Robin Wright

Romantisch drama met Jude Law als een succesvolle architect uit Londen die via de diefstal van zijn laptop in contact komt met een arm Bosnisch gezin.

Will Francis (Jude Law) is een succesvolle Londense architect. Hij is getrouwd met de Zweeds-Amerikaanse Liv (Robin Wright-Penn) en samen zorgen ze voor Livs autistische dochter. Wills leven wordt overhoop gehaald wanneer ingebroken wordt in zijn kantoor, waarbij zijn laptop wordt gestolen. Bij een tweede poging tot inbraak volgt hij de jonge dief naar diens huis. Het blijkt te gaan om een uit Bosnië afkomstige knul die door zijn ooms en neven in de criminaliteit is beland. In plaats van aangifte te doen bij de politie gaat Will langs bij moeder Amira (Juliette Binoche), die bijverdient als naaister. Langzaam wordt hij een voor hem totaal onbekende wereld ingesleurd.

aph_2Zes jaar na zijn regiedebuut Truly Madly Deeply uit 1990, leverde de Engelse regisseur en scriptschrijver Anthony Minghella een film af die bekroond werd met maar liefst negen Oscars: The English Patient. Een van die Oscars ging naar actrice Juliette Binoche, die hij opnieuw castte voor Breaking and Entering. Ook hoofdrolspeler Jude Law is geen onbekende voor Minghella: samen maakten ze in 1999 The Talented Mr. Ripley.

Het voorprogramma:

85053f09-0590-4313-a423-8b56130d6847Status Aparte (2014): over de aanwijzing van 300 woningen tot rijksmonument.

Nadat tuindorp Vreewijk in 2012 werd aangewezen als beschermd stadsgezicht, zijn in de wijk onlangs ook nog bijna 300 woningen tot rijksmonument verklaard. Het moge duidelijk zijn: niemand kan meer om het nationale belang van Vreewijk heen! Wat waren de overwegingen van partijen om tot dit unieke besluit te komen? En wat zijn de consequenties voor sloop en renovatie in het tuindorp? Worden de woningen nu in de oorspronkelijke staat teruggebracht en eerdere woningverbeteringen teniet gedaan?

Met Mildred Pijnenborg (corporatie Havensteder), Marinke Steenhuis (Welstand Rotterdam), Jon van Rooijen (Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed), Ali Rabarison (Ministerie van Binnenlandse Zaken), Thieu Knibbeler (Monumenten Rotterdam), Duco de Bruijn (voormalig projectleider Vreewijk) en Johan Henderson (Bewonersorganisatie Vreewijk) gaan we op zoek naar antwoorden. En natuurlijk komen ook de bewoners van Vreewijk zelf aan het woord.

Iedere laatste woensdag van de maand

Welke films worden vertoond blijft een verrassing tot een maand voor de vertoning. Dan worden de titels en inhoud kenbaar gemaakt op de website.

Om de maand wordt er een maaltijd geserveerd vooraf aan de filmavond. Voor 2015 is dat in januari, maart en mei.

Aanvang 19.30 uur Zaal open vanaf 19.00 u. prijs € 5,00