Film: Astolfo

Film: Astolfo


Evenementgegevens


De goedhartige Astolfo, een gepensioneerde professor die uit zijn Romeinse appartement is gezet, besluit zijn intrek te nemen in een oud adellijk maar vervallen palazzo, het laatste overblijfsel van zijn familiebezit in een afgelegen dorp, waarvoor Artena (niet ver van de Castelli Romani) het decor vormt.

Hij is er al tientallen jaren niet meer geweest en bij aankomst blijkt er een zwerver te wonen. Astolfo besluit dat hij er kan blijven wonen. Maar het blijft niet bij deze ene huisgenoot, want al snel wordt het duo vergezeld door een gepensioneerde kok en een jonge klusjesman.

Met z’n vieren spelen ze spelletjes en koken ze. Wanneer zijn neef langskomt en hem voorstelt aan Stefania, een charmante en gulle vrouw van zijn leeftijd, is Astolfo al snel verliefd en worstelt hij met zijn gevoelens. Aangemoedigd door zijn huisgenoten zet Astolfo een moedige stap en leert hij dat het nooit te laat is voor de liefde…
(bron: ciaotutti.nl)

Italië 2023 – Gianni Di Gregorio. Met o.a. Gianni Di Gregorio, Stefania Sandrelli, Alfonso Santagata.

 

Kaarten kopen

Verder over de film:

Naast het dorpje Artena, op het platteland van Lazio, en Rome zijn er ook opnames gemaakt in Vasto, aan de kust van de regio Abruzzo.

Het is niet verwonderlijk dat Di Gregorio voor deze regio kiest, want zijn vader komt uit Abruzzo. Van hem erfde Gianni di Gregorio een prachtig huis in Penne Sant’Andrea, waar hij helaas te weinig komt. Het zorgde gelukkig wel voor inspiratie voor deze fijne zomerse film!

 

Over de regisseur

Gianni di Gregorio (Rome, 19 februari 1949)

Hij schreef de scenario’s voor talloze films en speelde ook een rol in de rol van acteur en regisseur van de film Pranzo di ferragosto , waarvoor hij bij de David di Donatello Awards 2009 de David di Donatello voor beste debuutregisseur ontving en in dezelfde editie ook de prijs voor het beste scenario voor de film Gomorra.

Tot zijn meest populaire scenario’s behoren: Gomorra, Gianni e le donne, Pranzo di ferragosto.

Trailer:

Met voorprogramma en maaltijd

Voorprogramma: voorfilm. De maaltijd voor deze avond wordt weer verzorgd door Het Witte Paard.

Aanvang 18.30 uur
Zaal open vanaf 18.00 u.
Prijs €14,50 voor film en maaltijd

Let op, de aangeduide eindtijd is bij benadering, omdat het voorprogramma van wisselende lengte is.

Een strippenkaart voor € 39,50 voor drie keer film + maaltijd. Zie voor spelregels strippenkaart: pagina-contact

Theaterzaal Het Witte Paard
Groenezoom 245, Rotterdam, 3075 GD

TICKETS