Film: An

Film: An


Evenementgegevens


UITVERKOCHT !!! (14 sep. 18) An is een hartverwarmende film die er in slaagt om de liefde voor het bereiden van eten fraai in beeld te brengen en het bijzondere contact tussen drie heel verschillende mensen op een prachtige manier laat zien.

Japanse film; Regie: Naomi Kawase; jaar 2015 (première: Cannes)

Regisseur Naomi Kawase weet dit verhaal op een gevoelige manier te vertellen, met prachtige, rustige shots van het voorbereiden van de dorayaki, tegen de achtergrond van de roze kersenbloesems. Een film die niet alleen de ziel voedt, maar je na het zien ook trek laat krijgen in deze Japanse lekkernij.

Een topfilm

De film is gebaseerd op het boek van een geliefde Japanse schrijver (Sukekawa) en er is gekozen voor een bijzondere cast en je hebt alles wat je nodig hebt om een topfilm neer te zetten.

Smaakt naar meer

De film begint met het beeld van een stille, ietwat chagrijnige Sentaro die zonder al te veel plezier dorayaki aan het bakken is. Deze kleine Japanse pannenkoekjes zijn al eeuwenlang razend populair en een geliefde zoete snack voor tussendoor. Twee pannenkoekjes worden hiervoor op elkaar gelegd met een laagje ‘an’, zoete rodebonenpasta, ertussen.

Het is een piepklein zaakje met slechts enkele bezoekers waaronder een aantal scholieren die Sentaro maar wat vaak op de zenuwen werken, op één scholier na: Wakana. Na een lange dag keren beiden terug naar een leeg huis, waar de eenzaamheid bij beiden van hen af lijkt te springen. Terwijl Sentaro troost zoekt in flessen bier en sake zoekt Wakana troost en gezelschap bij haar kanarie Marvey, terwijl ze wacht op haar altijd afwezige moeder.

Beiden gaan dag-in-dag-uit door met de dagelijkse sleur van hun leven maar wanneer de kersenbloesem in bloei staan( en we kunnen genieten van prachtige beelden van tientallen van deze bomen) verschijnt daar ineens een oude dame.

Ze loopt wat moeilijk, haar handen zien er vreemd uit, en toch sluit je dit oude mensje direct in je hart. Aangetrokken door de geur van de zoete dorayaki loopt ze naar het kleine bakkerijtje. Even kijkt ze verloren om haar heen tot ze poster voor part-time hulp zit hangen en tot Sentaro’s grote verbazing vraagt ze hem of zij eventueel geschikt is om aan de slag te gaan.

bron: thesushitimes.com

CAMERA JAPAN Festival

Het is deze week ook CAMERA JAPAN Festival in Rotterdam bij WORM en LantarenVenster: zie camerajapan.nl

 

Voorprogramma

Houdt deze site in de gaten voor het voorprogramma.


Met maaltijd van Roos Marijn!

 

Reserveren film en maaltijd is nodig: reserveren@podiumvreewijk.nl

Aanvang 18.30 uur.
Zaal open vanaf 18.00 u.
Prijs €12,50

Alleen film: € 5,- , ook dit reserveren s.v.p.

Aanvang film om 19.30 u

Theaterzaal Het Witte Paard
Groenezoom 245, Rotterdam, 3075 GD