Film: Amélie

Film: Amélie


Evenementgegevens


Gezien of niet gezien, deze film moet je gezien hebben, of wil je gewoon wéér zien !

Woensdag 31 januari 2018 met voorprogramma live muziek en animatiefilm

‘Le Fabuleux Destin d’Amélie Poulain’

Film uit 2001 Regie: Jean-Pierre Jeunet

Werkelijk overláden met prijzen en nominaties werd dit suikertaartje van een romantische komedie. Barmeisje Amélie (Tautou) besluit op een goede dag andere mensen een handje te helpen bij het geluk. Als een hedendaags sprookjesfiguur trippelt ze het leven binnen van iemand die als kind een doosje met persoonlijke dingetjes verloor, van barklanten op zoek naar liefde en nog vele anderen. Dan raakt ze zelf verliefd. Met zijn film schildert regisseur Jeunet (Delicatessen) een vriendelijk, kleurrijk (maar blank), brandschoon, kortom imaginair, Parijs waar alles mogelijk is. Dat pakt onweerstaanbaar uit.
bron: VPRO Cinema

Wie bekend is met de stijl van Jeunet kan zijn hart ophalen want Amélie is ongelooflijk sfeervol met rijke kleuren en goed uitgewerkte personages.

Audrey Tautou is perfect in de rol van Amélie. Ze speelt sympathiek en verfijnd waardoor je haar als kijker het beste gunt. De bijrollen worden ook goed gespeeld door onder andere Dominique Pinon (die we vaker in films van Jeunet zien) waardoor het inleven in het verhaal je makkelijk wordt gemaakt.

Hierbij is de muziek erg mooi gecomponeerd door Yann Tiersen. In de film werkt het ondersteunend door de vrolijke en soms tragische piano -en accordeon-klanken. Ieder die de film heeft gezien en die piano speelt, zal zeker de liedjes zelf willen spelen! Hiernaast is de muziek is zo populair dat het regelmatig is te horen in diverse tv-programma’s.

De rijke kleuren, mooie sets in Parijs en kleding plus de juiste keuze van acteurs en muziek, maken van deze film één sfeervol geheel. Een echte feelgood-movie met een knap gevoel voor humor. Absoluut een fijne film die iedere arthouse-liefhebber moet zien!

bron: arthouse.nl

 

Voorprogramma live vertolking van de muziek van Yann Tiersen!

In het voor programma zal Anje Sterrenburg live vier muziekstukjes op piano spelen van Yann Tiersen, de componist van de filmmuziek van Amélie.

Voorfilm: Korte animatiefilm ‘Hé Mademoiselle’ van Esma

 

Met maaltijd van Roos Marijn!

 

 

Reserveren film en maaltijd is nodig: reserveren@podiumvreewijk.nl

Aanvang 18.30 uur.
Zaal open vanaf 18.00 u.
Prijs €12,50

Alleen film: € 5,- , ook dit reserveren s.v.p.

Aanvang film om 19.30 u

Theaterzaal Het Witte Paard
Groenezoom 245, Rotterdam, 3075 GD