Film: Almanya

Film: Almanya


Evenementgegevens


Vrolijke komedie over de migratie-perikelen van een Turks-Duits gezin vol heerlijke misverstanden.

 

Voorprogramma: De Turkse singer-songwriter Hüsnü Uysal zal vertellen over zijn komst naar NL (via ‘Almanya’…) en met Turkse popmuziek begeleid op zijn gitaar.

 

De film

Bekroond beste Duitse film van het jaar

Regie: Yasemin Samdereli, jaar: 2011

 

De film gaat over de familie van Yilmaz, die vier kinderen heeft en ook nog een aantal kleinkinderen, die zo goed in Duitsland zijn geïntegreerd dat ze bijna Duitser zijn dan Turks. Om ervoor te zorgen dat zijn familie de band met het vaderland niet verliest, besluit Hüseyin iedereen mee te nemen op vakantie naar zijn geboortestreek in Turkije.

 

Het grootste deel van Almanya is opgebouwd als een raamvertelling, waarin kleindochter Canan aan haar jonge neefje Cenk het verhaal vertelt van de verhuizing van opa en oma naar Duitsland in de jaren zestig. In die jaren hadden West-Europese landen als Duitsland en ook Nederland dringend behoefte aan arbeidsmigranten en Turkse mannen hadden er wel oren naar om in het rijke Westen te komen werken. Wat vaak gebeurde was dat die (tijdelijke) arbeidsmigranten na verloop van tijd ook hun gezin uit het land van herkomst lieten overvliegen. Dat is ook het geval bij Hüseyin.

Het leuke aan Almanya is de luchtige, ongedwongen sfeer die we bij films in dit genre eigenlijk niet meer verwachten. De film is zoals gezegd voor een groot deel opgebouwd als een raamvertelling en dat werkt zeer goed. De visuele grapjes en taalkundige misverstanden die Samdereli in dit deel van de film inbouwt, zorgen voor een voortdurende glimlach op het gezicht.

bron: filmtotaal.nl

 

Hüsnü Uysal verzorgt het voorprogramma

Singer-songwriter Hüsnü Uysal is geboren in Istanbul. Hij speelt al vanaf zijn zestiende gitaar. Zijn hart heeft hij verpand aan pop & melodieuze rockmuziek. In Turkije genoot hij vooral bekendheid als de gitarist van de bekende jazzrock formatie de Kombo Band , die zowel in Turkije als in Nederland populaire Turkse artiesten begeleidde. De Kombo Band trad onder meer op in het Circus Theater en het Kurhaus.

Door Turkse- en Westerse muziekelementen samen te voegen, gaf Husnu Uysal zijn muzikale carrière een andere wending. In 1982 richtte hij de Popgroep Dostlar op als één van de eerste Turkse Popgroepen in Nederland. Deze band trok langs het podiumcircuit, onder andere als voorprogramma van Herman Brood en Fatal Flowers.

 

Zie ook: Hüsnü Uysal zingt en vertelt

 

 

Uiteraard een overheerlijke Turkse maaltijd geserveerd door Roos Marijn!


Reserveren film en maaltijd: reserveren@podiumvreewijk.nl

Aanvang Maaltijd: 18.30 uur.
Zaal open vanaf 18.00 u.
Prijs €12,50

Alleen film: € 5,- , ook dit reserveren s.v.p.

Aanvang film om 19.30 u

Theaterzaal Het Witte Paard
Groenezoom 245, Rotterdam, 3075 GD