Film: El Olivo

Film: El Olivo


Evenementgegevens


UITVERKOCHT!!! (28 okt. 2018)

De jacht op een tweeduizend jaar oude olijfboom legt in El olivo een fundamentele vergissing in de wereld bloot.

Met voorprogramma:

Olijven en olijfolie –presentatie


Toen opa jonger was en Alma geen vrouw maar een meisje, plantte hij een boom. Dit is hoe het leven werkt, zei hij, je geeft het door. Later gaat hij de strijd aan met zijn volwassen kinderen die een tweeduizend jaar oude olijfboom uit de boomgaard willen verkopen. Een oeroud symbool voor vrede. Die boom is niet van ons, houdt opa vol, die is van het leven. Als de bulldozer komt, klimt Alma in de boom, maar de boom wordt toch weggehaald. Inmiddels is opa oud en niet meer bij zinnen en zwerft hij door de boomgaard van de familieboerderij waar Alma nog steeds werkt. Op zoek naar de olijfboom.

El olivo stelt een fundamentele vraag. Heb je als mens de aarde in bruikleen en draag je de verantwoordelijkheid om die zo goed mogelijk door te geven, of kun je plunderen wat je wilt? Het antwoord is zo vanzelfsprekend dat de vraag bijna retorisch is, maar toch leven de meesten van ons alsof we de laatste generatie op aarde zijn. Na ons de zondvloed. Alma denkt daar anders over en ze gaat op zoek om de olijfboom terug te halen, hopend dat opa die kan zien voor hij sterft.

bron: de filmkrant

Voorprogramma

Olijven en olijfolie –presentatie

Voorafgaand aan de Spaanse film ‘El Olivo’ is er een bijzondere presentatie van Iberica, de winkel in Spaanse producten gevestigd in Rotterdam zuid.

U leert van alles over olijven en olijfolie, u kunt proeven en genieten van een leuke presentatie verzorgd door Björn Hagane, de eigenaar van Iberica en u kunt kennis maken met een keuze uit het assortiment van Iberica, waarvan velen het bestaan misschien niet eens kenden, terwijl het zo dichtbij Vreewijk gevestigd is.

Een interessant en culinair extraatje als toetje op de maaltijd van Roos Marijn en als ‘appetizer’ voor de film ‘El Olivo’.

Tentoonstelling

Olijfboom detail - Aquarel Joyce TurekDe film wordt begeleid door een tentoonstelling met werken van Joyce Turek:

Elaiόdendra

.


Met Spaanse maaltijd van Roos Marijn!

 

Reserveren film en maaltijd is nodig: reserveren@podiumvreewijk.nl

Aanvang 18.30 uur.
Zaal open vanaf 18.00 u.
Prijs €12,50

Alleen film: € 5,- , ook dit reserveren s.v.p.

Aanvang film om 19.30 u

Theaterzaal Het Witte Paard
Groenezoom 245, Rotterdam, 3075 GD