Film: Een man die Ove heet

Film: Een man die Ove heet


Evenementgegevens


Een goed in elkaar zittende feelgood rond een mierenneuker met een verhaal.

Ove is een 59-jarige mopperpot en overtuigd Saab-rijder die witte boorden haat en zich omringd weet door idioten. Tot zijn bleke leven weer wat kleur krijgt dankzij de nieuwe, chaotische buren. Dramatische komedie naar gelijknamige roman van Fredrik Backman legt burgerlijk Zweden onder het vergrootglas. In flashbacks trekken Ove’s leven en grote liefde voorbij. Soms plat, maar vaker vermakelijk, mede dankzij het geweldige spel van titelvertolker Rolf Lassgård als de proto-Zweed met de hangende mondhoeken.
bron: VPRO Cinema

Zweden 2015 – En man som heter Ove. Komedie van Hannes Holm. Met o.a. Rolf Lassgård, Bahar Pars, Filip Berg en Ida Engvoll.

In 2016 werd de film genomineerd voor zes Guldbaggen, waarvan er twee gewonnen werden, en de film behaalde eveneens de publieksprijs.

Kaarten kopen

Over de film:

De verfilming van het boek van Frederick Backman door regisseur Hannes Holm blijkt een aangename zit, wat vooral wordt veroorzaakt door de onnavolgbare vertolking van hoofdrolspeler Rolf Lassgård. Er doemen vergelijkingen op met de rollen van Jack Nicholson in As Good As it Gets en About Schmidt en met name in de aftrap de absurd-komische vignettes van Zweed Roy Andersson. Maar zodra we meer komen te weten van titelfiguur Ove slaat niet alleen de ernst maar ook het gevaar van het cliché toe.

Ove heeft de nodige tragedies gekend en kijkt met weemoed en pijn in het hart terug naar het verleden. Deze flashbacks stellen Holm, tevens verantwoordelijk voor het scenario, in staat om de hoofdpersoon meerdere lagen mee te geven. Dit moet ten koste gaan van iets en dat is in dit geval de humor en lichtvoetigheid waarmee je het verhaal in bent gezogen. Deze geleidelijke verdiepingsslag is even wennen, maar zorgt voor nieuwe dynamiek en sympathie voor Ove, waarvan je ook heus wel weet dat hij niet alleen maar een immense zeikerd is.
bron: filmtotaal.nl

Bekijk hier de trailer: https://www.youtube.com/watch?v=PDNNzlYzupg

Over de regisseur:

Hannes Martin Holm (born 26 November 1962 in Lidingö), is a Swedish director and screenwriter.[1] He makes almost all of his films with Måns Herngren.

bron: wikipedia.org

Voorprogramma en maaltijd

De maaltijd voor deze avond wordt weer verzorgd door Het Witte Paard.

Aanvang 18.30 uur
Zaal open vanaf 18.00 u.
Prijs €13,50 voor film en maaltijd

Let op, de aangeduide eindtijd is bij benadering, omdat het voorprogramma van wisselende lengte is.

Een strippenkaart voor € 35,00 voor drie keer film + maaltijd. Zie voor spelregels strippenkaart: pagina-contact

Let op:

Met ingang van maart 2023:

Zijn er twee soorten kaartjes te verkrijgen:

  • 1. Losse kaarten via de website, dan betaal je automatisch via iDeal;
  • 2. Strippenkaart (€ 35,00) met betaling aan de zaal via pin.

Losse kaartjes reserveren per email gaat niet meer! zie ook pagina-contact

Theaterzaal Het Witte Paard
Groenezoom 245, Rotterdam, 3075 GD

TICKETS