August Osage County, voorprogramma: Geen consessies, Amerikaanse maaltijd

August Osage County, voorprogramma: Geen consessies, Amerikaanse maaltijd


Evenementgegevens


Film 27 mei: ‘August: Osage County’, 2013 | John Wells

poster-Film mei15-A5In AUGUST: OSAGE COUNTY schitteren Oscar-winnaressen Meryl Streep en Julia Roberts als moeder en dochter van een familie.

‘August: Osage County’ werpt een blik op de vrouwen binnen de familie Weston, die uit elkaar zijn gegroeid maar door een familiecrisis noodgedwongen weer met elkaar te maken krijgen. Ze zien elkaar weer in het huis waar zij ooit met elkaar opgroeiden en krijgen ook nog eens te maken met de labiele vrouw door wie ze destijds werden opgevoed.

 

 

Voorprogramma: Geen consessies

Het is nu dan toch echt een feit: de herstructurering van het Rotterdamse Vreewijk is begonnen. Corporatie Havensteder is deze maand gestart met ingrijpende renovatiewerkzaamheden in de twee eerste straten, Reigerpad en Weimansweg.

geen concessies het portaalMet Havensteder en enkele actieve bewoners blikken we terug op het proces waarin zij samen tot een renovatieplan kwamen. Een plan dat uiteindelijk ook kon rekenen op steun van meer dan 70% van de overige straatbewoners.
Hoe is de samenwerking tussen corporatie en bewoners in de zogeheten planteams bevallen? Waarom heeft het proces zo lang geduurd? Is “samenwerken” hetzelfde als “je zin krijgen”? Hoe ga je als corporatie om met mondige en kritische bewoners? Hoe transparant kun je zijn?

Veel inhoud, openheid en couleur locale vanuit Neerlands grootste tuindorp.

De nieuwste film van Het Portaal: Perry Boomsluiter en Han Hoezen.
Voor alle films kijk op: Het Portaal

Het voorprogramma wordt geserveerd direct na het eten.

Maaltijd: Amerikaans en superkwaliteit van RoosMarijn!

 

August: Osage County

Tragische omstandigheden dwingen de dochters terug te keren naar haar ouderlijk huis, waar ze herenigd wordt met haar moeder en de rest van het gezin. Ieder familielid (o.a. Ewan McGregor, Juliette Lewis, Chris Cooper en Benedict Cumberbatch) neemt zijn eigen problemen mee, wat zorgt voor diverse licht ontvlambare situaties, schaamteloze ruzies en bekentenissen met onvoorspelbare gevolgen.

osage2

Het is eigenlijk een wonder dat Meryl Streep en Julia Roberts nooit eerder samen in een film hebben gespeeld. Regisseur John Wells (The Company Men) wilde August: Osage County alleen maken als hij deze twee actrices kon krijgen om ze als moeder en dochter lijnrecht tegenover elkaar te zetten. Deze keuze heeft goed uitgepakt, getuige de twee Oscarnominaties voor beide dames. Ook verstandig is dat Wells het scenario liet schrijven door Tracy Letts, op wiens toneelstuk het familiedrama is gebaseerd. Letts werd bekroond met een Pullitzer Prijs en een Tony Award voor zijn verhaal over de bijzondere familie Weston, met aan het hoofd de aan pillen verslaafde Violet (Meryl Streep). Als op een dag de man des huizes verdwijnt, komen alle familieleden gedwongen weer bij elkaar.

Waarom wel?

(L-R) MERYL STREEP, JULIANNE NICHOLSON and JULIETTE LEWIS star in the movie AUGUST: OSAGE COUNTY

Net als het Deense drama Festen speelt August: Osage County tijdens een diner waaronder een groot familiegeheim ligt te broeien. Waar Festen de sobere Dogma-principes volgde, is dit echter losser en sneller opgebouwd. Na de introductie van Streep als gestoorde pillenslikster, komen we langzaamaan steeds meer te weten over haar drie totaal verschillende dochters. Barbara (Roberts), Ivy (Julianne Nicholson) en Karen (Juliette Lewis) hebben ieder hun redenen om hun moeder als grof vuil te behandelen. Al tierend en vloekend doen ze hun zegje en dit werkt regelmatig op de lachspieren. Vooral Meryl Streep en Julia Roberts vallen op door hun fysieke samenspel. Ze belichamen de geestelijke probleempjes van hun personages namelijk tot in de puntjes.

Bronnen: film1.nl

osage county1

 

Aanvang 18.30 uur. Zaal open vanaf 18.00 u. prijs €12,50

Alleen film: € 5,– Zaal open vanaf 19.15u.

Aanvang film om 19.30 u

 

August-Osage-County-New-PosterHet is natuurlijk ook mogelijk om alleen de hoofdfilm te komen kijken. Aanvang: 19:30u Entree: € 5,00 Reservering nodig.