Optreden Shantikoor ‘Barend Fox’

Optreden Shantikoor ‘Barend Fox’

Op woensdag 29 maart 2023, vooraf aan de film ‘Fisherman’s Friends’ treedt Shantikoor Barend Fox op.

Over het ontstaan en de geboorte van het Shantykoor ‘Barend Fox…..

Het Shantykoor ‘Barend Fox’ is in 1998 ontstaan uit de roeivereniging van de Rotterdamse Brandweer. Nadat een wedstrijd van vele mijlen in een oude-doch goed onderhouden- reddingssloep van de Rotterdamse Brandweer was geroeid, waren de kelen veelal dorstig en werd er vaak een pilsje gedronken. Vaak werden en worden de sloeproei-wedstrijden opgeluisterd door een of meerdere shantykoren. Nadat de kelen enigszins waren gesmeerd, kon de roeiploeg van de Brandweer het nooit nalaten uit volle borst mee te zingen. 

Een shantykoor was geboren……………… 

Het koor zingt o.a. het door de Vreewijkse Joyce Turek geschreven ‘Het Veerlied’ 

(muziek) Jean Wiertz door Jean Wiertz. 

Zie de website: barendfox.com