Het verhaal van Milka Miller-Sies

Het verhaal van Milka Miller-Sies

In het voorprogramma van ‘Lady Bird’ (een film over een rebelse tiener) wil zij graag vertellen over haar leven in Vreewijk en met de aanwezigen delen wat haar droom voor jongeren in Rotterdam, in Pendrecht en in Vreewijk is.

Super tof/lief/waardevol/stoer dat jullie mij hebben uitgenodigd voor deze avond…
De ontwikkeling van jongeren is inderdaad het thema waar mijn hart sneller van gaat kloppen.
Ik denk dat ik iets wil vertellen over wie ik ben;Milka Miller Sies. Geboren en getogen in Vreewijk. Bij de speeltuin bij calvijn had ik mn eerste date en de vreewijkschool was mijn 2e eerste schooltje. Ik heb het altijd enorm naar m’n zin gehad in vreewijk; ik voelde mij er veilig; Vreewijk was mijn thuis. 


Ook het VO heb ik doorlopen in Vreewijk; Calvijn havo/vwo. Helaas heeft deze schoolcarrière iets minder veilig gevoeld als de jaren er voor….ik heb mij heel onveilig gevoeld toen ik opgroeide… 
Ergens in deze groei kwam ik iemand tegen die mij zag en niet mijn problemen of tranen. Door de simpele vraag “Milka, wat heb jij nodig” leek er voor mij weer wat licht in de tunnel te komen… Ik werd gezien; er was iemand die tijd en ruimte maakte om met mij mee te lopen op mijn pad. 
Toen ik weer wat licht en lucht had gevonden, zag ik zo veel jongeren vechten met hun ontwikkeling en bestemming; niemand die hen zag om wie zij waren. 

Ik koos er toen voor om voor hen die persoon te zijn die de vraag stelde “wat heb je nodig” en met heel veel jongeren meewandelde… 
In de loop der jaren heb ik mij weten te scholen, ervaring in de praktijk op gedaan en heb ik in de afgelopen 25 jaar ruim 400 jongeren begeleid in hun weg naar volwassenheid. 
Zo ook nu in mijn project in hartje Pendrecht, vergelijkbaar met wat ik deed in Het Huis van Morgen Vreewijk. Ik heb een droom voor jongeren in Rotterdam; in Vreewijk; deze droom wil ik delen. 
Dit zal de basis zijn van mijn verhaal…. 

Hier is een interview met haar te lezen:

https://www.nieuwwij.nl/interview/milka-miller-sies-een-beetje-ongemak-is-niet-erg/