Kerstmarkt Vreewijk

Kerstmarkt Vreewijk

Echte Vreewijkse gezelligheid.

Verschillende kerstkraampjes met mooie spulletjes

Lekker eten en warme drankjes

Verschillende kinderactiviteiten

De Kerstman komt ook!

Muziek, theater en meer …

Op de Groenezoom (vanaf Roos Marijn)

Zaterdag 8 december van 10:30 tot 16:30 uur

Georganiseerd door: Humanitas / Vereniging OndernemendVreewijk / PodiumVreewijk / Wijkraad Vreewijk

 

Programma

Bovenkant formulier

Koor Nieuw Zuid brengt overal gezelligheid binnen.

‘Als wij beginnen te zingen, lopen ouderen gewoon de polonaise achter hun rollator. “Daar doe je het toch voor”, De vijftig zangers en zangeressen treden bijna wekelijks op, zowel binnen als buiten de regio. ‘Wij zijn geen smartlappenkoor, maar een gezelligheidskoor.

We zingen Nederlandstalige nummers voor de mensen die het nodig hebben. We zijn vrijwilligers in de pure zin van het woord. Iedereen heeft het naar zijn zin, bovendien ben je niets verplicht omdat we geen vereniging zijn. De mensen vinden het leuk en wij hebben er ook plezier aan. Onder elkaar hebben we een hoop lol. Per jaar geven we veertig à vijfenveertig optredens.

Het koor werd bijna 20 jaar geleden in augustus 1998 opgericht door een aantal personeelsleden van het voormalige Olympus College in Rotterdam. Toen de school fuseerde en de naam ”Nieuw Zuid” kreeg, veranderde ook de naam van het koor. Inmiddels telt het koor een vijftig tal vaste leden tussen de veertig en zeventig jaar.

 

Diana Fox and her Ragdolls

“Je waant je in een oude gangsterfilm, in een rokerig cafe waar de whisky rijkelijk vloeit, en een verleidelijke zangeres de mannen betovert. *Rutger Rijken – Westpoint*

Diona Fox is een krachtige zangeres en classy frontvrouw met het hart op de tong: aanwezig, gevat en innemend. Haar liefde voor jazz, (neo)soul en popmuziek hoor je terug in haar teksten, een rauw randje die ook haar diepe, warme stemgeluid kenmerkt. Vaak vergeleken met Amy Winehouse en geïnspireerd door vocalisten als Carmen McRae, Billie Holiday en Ella Fitzgerald.

Haar Ragdolls bestaan uit gitaarvirtuoos Roy de Rijke, met zijn diepgewortelde gypsy jazz roots die altijd te horen zijn, met de gave om iedere mogelijke muziekstijl ermee te combineren, geven de muziek een uniek stempel.

De groovende baslijnen zijn afkomstig van Remus Aussen, die met evenveel gemak genadeloos kan grooven op elektrisch bas als mooie, ondersteunende contrabas partijen neer kan zetten.

Lodewijk Bles heeft vanuit zijn klassieke achtergrond de unieke eigenschap toegeëigend om als drummer de ruimte op te zoeken en een solide basis te leggen onder iedere stijl. Met een perfectionistisch oor voor sound, arrangementen en details verfijnt hij het repertoire.

De muziek van Diona Fox & her Ragdolls is energiek, fris en klinkt als Amy Winehouse meets Django Reinhardt, geraffineerde jazz met de catchy-ness van pop. Een strakke, dynamische ritmesectie en gypsy jazz gitaarlijnen met samensmeltende achtergrondzang.

(HIGHLIGH TS)
In 2017 brachten zij het goed ontvangen debuutalbum ‘Finally Found A Way’ uit. Zij stonden in het voorprogramma van Nick Waterhouse (USA), speelden op het The Life I Live Festival in Den Haag en waren te horen op o.a. Radio Veronica en Radio 5 live. Eerder stonden zij in de finale van de Grote Prijs Van Rotterdam, RABO JazzBoZ, Jazzfestival Delft, Jazz In De Gracht, Lochem Jazz, North Sea Round Town, en speelden samen met o.a. Dick de Graaf en Bernard Berkhout. Met gemiddeld 90 shows per jaar is entertainment een garantie bij de liveshows van Diona Fox & her Ragdolls.

Angel, singing Bird uit de Landbouwbuurt.

Angeliek zoals zij echt heet, zingt al sinds mensenheugenis.

Vanaf haar kindtijd vormt zij al jaren een achtergrondkoor met haar zus en komt uit een zeer muzikale familie. Zij is een autodidact en leerde zingen door het gewoon te doen.

Haar grote voorbeelden zijn: Whitney Houston, Aretha Franklin, Prince, Michael Jackson, en Madonna.

Zo rond haar twintigste startte zij met het meedoen aan de vele muzieksessies die Rotterdam rijk was, zoals in de Twijfelaar, café de Buurman, Spot the Looney , café Central Park en Out of Time. Haar funky en krachtige stem is nu volwassen geworden en daarom in staat om ook gevoelige ballads te vertolken, maar ook voor rauwe blues of een Nederlandstalig nummer draait zij haar hand niet om. Zij deed vaak mee aan talentenjachten en eindigde als tweede in een landelijke waar zij een cd aan over hield met het nummer Saving all my love for you.
Haar motto is dan ook: Power tot the people!

 

Theater Kijk haar nou

Deze uit Vreewijk afkomstige theatergroep heeft een breed scala aan voorstellingen voor kinderen van diverse leeftijdsgroepen en familie voorstellingen met diverse thema`s en is daardoor altijd actueel te noemen. Ook voeren zij op basisscholen diverse educatieve projecten uit op het gebied van taal, en sociale vaardigheden en didaktiek. Op 8 december maken zij deel uit van het programma door als walking acts het publiek te vermaken. De acteurs bestaan onder andere uit Mark van Zanten en Gerdien Braams.