Live muziek van Yann Tiersen op 31 januari

Live muziek van Yann Tiersen op 31 januari

In het voorprogramma van de film ‘Amélie’ op 31 januari 2018 zal Anje Sterrenburg live vier muziekstukjes op piano spelen van Yann Tiersen, de componist van de filmmuziek van Amélie.

De muziek van Yann Tiersen gaat door je heen.

Luister bijvoorbeeld naar ‘Comptine d’un Autre Été’ (niet van de film)

Over Yann Tiersen

Al op jonge leeftijd had Tiersen grote interesse voor muziek. Dat in tegenstelling tot school, waar hij veel moeite mee had. Hij bracht zijn jeugd door in Rennes, waar hij viool en piano leerde spelen, en vervolgens orkestdirectie. Hij bespeelt zeer veel instrumenten, waaronder piano, viool, gitaar, accordeon en melodica. Ook heeft hij zich toegelegd op zang. Na zijn klassieke vorming bewoog hij zich op volwassen leeftijd meer richting de rock. In de jaren 1980 sloot hij zich aan bij meerdere rock-achtige groepen in Rennes. Vervolgens begon hij muziekstukken te schrijven voor theater en korte films.

In 2001 kwam ook de soundtrack uit van de film Le Fabuleux Destin d’Amélie Poulain, die een groot succes werd (meer dan 700.000 verkochte exemplaren). Tijdens enkele dansprogramma’s in 2012 en 2013 wordt met name het pianonummer “Comptine d’un Autre Ete” uit de soundtrack “Amelie” gebruikt.

bron: Wikipedia