Hüsnü Uysal zingt en vertelt op 25 oktober

Hüsnü Uysal zingt en vertelt op 25 oktober

Op 25 oktober 2017 verzorgt Hüsnü Uysal het voorprogramma bij de film ‘Almanya’ waarin hij vertelt over zijn komst naar NL (via ‘Almanya’…) en met Turkse muziek en zang op gitaar.

 

Eigen muziek en vertellingen

Hüsnü Uysal zingt en speelt zijn eigen nummers. Zijn solo-optredens kenmerken zijn eigen stijl en zijn zelf geschreven Turkse teksten over emoties en waarnemingen van mensen worden met zijn aparte stemgeluid en begeleiding op akoestische gitaar tot prachtige, dynamische liedjes. Hij is een hedendaagse Turkse Bob Dylan.

 

Tevens omlijst hij zijn eigen muziek met inspirerende vertellingen. Zijn verhalen zijn gebaseerd  op Turkse volksverhalen, sprookjes en eigen  levensverhalen. Als verhalenverteller heeft hij meegewerkt aan de documentaire ‘De tweede carrière’ uitgebracht door de Zilveren Kracht in Beeld wat is uitgezonden bij SBS6. Daarbij staat hij in het wereldsprookjesboek door Eveline van Putte: ‘De Hemelvrouw’.

 

Achtergrond

Hüsnü Uysal speelt al vanaf zijn vroege jeugd gitaar. Zijn hart heeft hij verpand aan pop en melodieuze rockmuziek. In Turkije genoot hij bekendheid als de gitarist van de beroemde jazzrockformatie de Kombo Band en later richtte hij de Nederlands-Turkse popgroep Dostlar op die langs het podiumcircuit trok, onder andere als voorprogramma van Herman Brood en Fatal Flowers.

 

Hüsnü Uysal is een veelzijdig mens. Hij speelde in verschillende Nederlandse groepen en coachte Turkse groepen. Hij studeerde gitaar op het Rotterdamse Conservatorium en had jarenlang een muziekcolumn in het Turkse tijdschrift Ekin.

Sinds 2000 is hij popdocent bij de SKVR (Stichting Kunstzinnige Vorming Rotterdam) en is medeoprichter van de nieuwe studierichting Turkse popmuziek. Als eerste in Nederland is hij in 2002 benoemd tot Turkse Popmuziekdocent.

De laatste jaren zingt en speelt hij als solist eigen nummers. Zijn Turkse teksten over de ziele roerselen van de mens worden met zijn aparte stemgeluid en begeleiding op akoestische gitaar tot prachtige, dynamische liedjes. Hij was diverse malen te horen op Radio en TV Rijnmond. Ook zong hij op diverse podia.

Zie ook zijn website www.husnuuysal.com