Halte, documentaire serie over mensen die werken bij de RET

Halte, documentaire serie over mensen die werken bij de RET

Voorfilm bij de film ‘Paterson’ op 25 september 2017

Halte, afl 1 ‘Doe gewoon gezellig’

Halte is een documentaire serie over de mensen die werken bij het Rotterdamse openbaar vervoerbedrijf RET. Het gaat over de MENSEN die Rotterdam letterlijk en figuurlijk doen bewegen. In 2010 bekroond met een Gouden NL Award. Deze prijs wordt jaarlijks toegekend aan de beste mediaproductie van een Nederlandse regionale omroep. De dertiendelige serie over medewerkers van de RET is uitgezonden door RTV Rijnmond en won in de categorie beste Bijzondere Externe Producties en kreeg daarnaast de Golden NL-Award, de prijs voor de beste productie in alle categorieën.

 

Er zijn elf afleveringen. Om er een paar te noemen:

Afl 2 ”Je gaat overal van genieten”; Afl 3 ”What you see is what you get”; Afl 4 ”De eerste rit is altijd rustig”; Afl 5 ”De aarde is zo mooi”   …   Afl 12 ”Feyenoord is heel hard werken”

 

De nieuwe generatie RET-ers is anders dan de oude generatie. Hoe denkt deze nieuwe generatie, kinderen van de multiculturele samenleving, over hun werk en hun leven? Hoe gaan zij om met de dagelijkse beslommeringen, hun dromen en plannen en hun liefde voor het vak? Conducteurs Jeffrey en Ali zijn van de straat en kunnen heel goed inschatten met wat voor reiziger ze te maken hebben. Ze hebben de gave om om te kunnen gaan met zowel bejaarden als met ettertjes. Ze zijn daar trots op en doen hun werk met plezier. Controle beambte Heaven Leigh is de jongste controleur van de RET. Ze wordt nog een beetje in bescherming genomen door haar oudere collegas. Bij de controles reageert niet iedereen even zachtzinnig en begrijpend.