Dansfilm bij A Midsummer Night’s Dream en Zomaar een zondag (in Vreewijk)

Dansfilm bij A Midsummer Night’s Dream en Zomaar een zondag (in Vreewijk)

Vooraf aan ‘A Midsummer’s Night Dream’ op 21 juni 2017

Korte dansfilm:  A Midsummer’s Night Dream’, plus een korte film: Zomaar een zondag (in Vreewijk).

‘A Midsummer’s Night Dream’ uitgevoerd door The Royal Swedish Ballet

Wereldpremière 17 april 2015 door Het Koninklijke Zweedse Balletgezelschap; choreografie: Alexander Ekman; muziek: Mikael Karlsson; filmmaker: Ari Willey; kostuums: Bregje van Balen; lichtontwerp: Linus Fellbom.

Het is het hoogtepunt van de zomer, de langste dag van het jaar, en iedereen komt samen om de meest geliefde van alle tradities te vieren – Midsummer. De verwachtingen zijn hoog, er moeten zeven soorten bloemen worden geplukt, de knoppen moeten dronken zijn, en iedereen drijft zachtjes rond de Maypole – misschien zal er zelfs nieuwe liefde in de lucht zijn?

Het is een avond gevuld met liefde en erotiek, want de natuur stroomt over van vitaliteit. De grens tussen de wereld van de mens en het koninkrijk van het bovennatuurlijke wordt dunner en dunner terwijl de fles leger en leger wordt. Tradities halen grappen met ons uit, de wereld verandert en plotseling zijn we niet meer zeker – is het allemaal een droom? 

bron: Youtube-pagina

De korte film: Zomaar een zondag (in Vreewijk)

Gemaakt in het kader van ‘Tuindorp Vreewijk: kroniek van een herstructurering’

door Het Portaal; filmmakers Han Hoezen, Perry Boomsluiter; 2013

Zomaar een zondag (in Vreewijk)Tuindorp Vreewijk. Oase op Rotterdam-Zuid, rustig en groen. Zo was het toen en zo is het nu. Al bijna 100 jaar lang. Als aftrap van de zomer dit keer een ander soort film. Geen interviews, geen standpunten, geen discussie, maar een filmische impressie van Vreewijk en zijn bewoners. En toch met een twist.