Miranda Rademaker met Tangata

Miranda Rademaker met Tangata

Zondag 9 april 2017 in Het Witte Paard – Tangata: Argentijnse tangomuziek met hart en ziel

Miranda Rademaker, violiste uit Vreewijk, zal een muzikale bijdrage leveren aan dit concert.

 

Miranda Rademaker – Klassiek op Zuid

… op het Conservatorium in Den Haag kreeg ik vioolles van Qui van Woerdekom en kon tegelijkertijd mijn VWO diploma halen. Daarna ging ik naar de vakopleiding van het conservatorium, bij o.a. Theodora Geraets en Vera Beths, en ondertussen begon ik al mijn eigen lespraktijk op te zetten. Naast het lesgeven ben ik altijd zelf blijven spelen. Als concertmeester van het Autunno ensemble (een heel goed amateurstrijkorkest) en in beroepsorkesten zoals Concerto Rotterdam (nu 440 HZ) en Sinfonia Rotterdam. Van dat laatste orkest ben ik ook ongeveer 3 jaar lang zakelijk leider geweest; een hectische tijd, maar wel een tijd waarin ik veel ervaring heb opgedaan met de organisatorische kant van de muziekpraktijk!

De combinatie van mijn ervaringen als violiste, viooldocente, en organisator hebben uiteindelijk geleid tot “Klassiek op Zuid”.

Zie ook: www.klassiekopzuid.nl